Influenceri potpisali prvi etički kodeks u svijetu

26/11/2021

26.studeni, u Hrvatskoj predstavljena prva svjetska generacija dobrih influencera.


Odlična ideja naše komičarke podržana od strane Francuske i Norveške ambasade. Nakon dvodnevnih intenzivnih radionica u Hotelu Kaj u Mariji Bistrici, danas ujutro prvi etički kodeks za influencere potpisalo je devet influencera i time su postali prva svjetska generacija "dobrih influencera" odnosno prvi "The Good Influence Movement" influenceri. Svečano potpisivanje i predstavljanje održalo se u hotelu Esplanada u Zagrebu i tako je globalna inicijativa Marine Orsag zaživjela u praksi zahvaljujući ogromnom angažmanu Tamare Puhovski i njenog Impact House-a, te pokroviteljstvu Francuske Ambasade, Norveške Ambasade te gore navedenih hotela. Nika Ilčić, Fran Lauš, Alma Bunić, Matea Frajsberger, Jelena Marković, Ana Ude, Mario Roth, Leon Zrile i Marina Orsag od današnjeg dana ambasadori su projekta, vesele se svojim društvenim odovornostima i nadaju da će im se uskoro pridružiti još puno influencera.

Ponosna sam što je ovaj projekt ne samo uspio okupiti influencere na radionicama već ih i oduševiti na svim razinama. Jedva čekam da nas bude puno u "vojsci" dobrih influencera kako bi što bolje, jače i šire mogli donositi pozitivu i mijenjati naš svijet u boljem smjeru. Jako sam zahvalna svim partnerima u projektu kao i influencerima s kojima sam oduševljena. - rekla nam je Marina.Na radionicama se, uz stručnjake, prolazilo kroz razne edukacije o etici, društvenoj odgovornosti, fact checkingu i ostalim stvarima bitnima za javni utjecaj.

Svi influenceri prihvatili su edukacije s oduševljenjem i uključivali se u sve aktivno i s entuzijazmom. Na samom predstavljanju osim pokretačica, predstavili su se i Ilija Andabak iz hotela Kaj, Mateja Frajsberger i Jelena Marković.

Jelena Marković Smartchange.me oduševljena je cijelom pričom za koju je došla iz Podgorice.

Ovaj set edukacija je jedan od korisnijih i važnijih programa kroz koje bi svi influenseri trebali proći. Vjerujem da svi mi želimo da pozitivno utičemo na mentalno zdravlje i da prenosimo pozitivne poruke i doprinosimo rješavanju važnih društvenih problema. The Good Influence Movement je ponudio zaista fantastičan set alata za ovo i veoma je važno da što veći broj influensera prođe kroz ovaj program.

Matea Frajsberger  Click4Chic:  Ponosna sam na svoje kolege i sebe koji smo zadnjih dana na edukacijama, radionicama i raspravama učili o odgovornosti, etičnosti i utjecaju naših društvenih platformi. Uz današnje potpisivanje kodeksa, obećali smo pružati pozitivan primjer kao i do sada.

The Good Influence Movement motivira i obvezuje influencere da se posvete odgovornom društvenom djelovanju i pozitivnom društvenom utjecaju kroz proces certificiranja koji će uključivati edukaciju u područjima psihologije, sociologije, etike i javne komunikacije. Pokret će imati i skupinu stručnjaka koja može pružiti podršku, interpretaciju te dodjeliti ili oduzeti certifikat influencerima.

PS/LŠ

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox