Objavljeno koji su restorani u Hrvatskoj dobili Michelinove zvjezdice

30/06/2022

Objavljen je novi Michelinov Vodič za Hrvatsku, a u njemu nema nekih većih promjena od prošle godine.


Nijedan restoran nije izgubio zvjezdicu, kao što je nijedan nije ni dobio, a jedina promjena s obzirom na lanjsko izdanje je zelena "ekološka" zvjezdica za korčulansku konobu Mate. 

Michelinovo priznanje nosi deset hrvatskih restorana: šibenski Pelegrini, dubrovački 360, rovinjski Monte i Agli Amici, zagrebački Noel, kvarnerska Draga di Lovrana, novaljski Boškinac i Lešić Dimitri s Korčule, kvarnerski restoran Nebo by Deni Srdoč u hotelu Hilton te lošinjski restoran Alfred Keller u hotelu Alhambra.

Osim Konobe Mate, koja je zelenu zvjezdicu dobila prvi put, prošlogodišnju zelenu zvjezdicu je zadržao i Zinfandels zagrebačkog hotela Esplanade. Zelena zvjezdica služi kao priznanje "inspirativnoj predanosti u korist održivosti i odgovornije gastronomije".

Osim zvjezdica, Michelinovi inspektori objavljuju i preporuke restorana koje u pojedinoj državi vrijedi posjetiti. Prošle godine Bib Gourmand preporuku dobili su konoba Malo selo iz Buja, Alla Beccaccia iz Valbandona te Izakaya iz Zagreba. Čitav prošlogodišnji popis možete pogledati ovdje.

Index.hr

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox