Publika odlučila: Pravila igre s pjesmom "Samo zbog nje" u finalu Cesarice

27/12/2019

Nakon završenog glasovanja za pet pjesama predloženih za hit studenoga, publika je nominirala još jednu pjesmu u finale izbora za Hrvatsku glazbenu nagradu publike za hit godine - Cesarica. U konkurenciji za mjesečni hit bile su pjesme: "Dunavom" koju izvodi Željko Bebek, "Jedan potez previše" u izvedbi Massima, pjesma "Milion" koju izvodi Ivan Zak, pjesma "Samo zbog nje" u izvedbi Pravila igre u suradnji s EFZG-om i pjesma "Suzana" koju izvode Mejaši i Vigor. Zahvaljujući glasovima publike, za prestižnu titulu hita godine nominirana je pjesma "Samo zbog nje", novi singl grupe Pravila igre za koji glazbu i tekst potpisuju Miro i Sonja Buljan.

 

Uspomene iz studentskih dana, ljubav na hodnicima Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, živopisne slike najljepših mladenačkih priča – sve to oslikano je u scenama novog spota grupe Pravila igre.

Pjesma „Samo zbog nje“, koja je u studenom zarazila radijski eter, nosi posebnu priču, a sada je predstavljena i u novom videouratku u kojemu je sudjelovalo više od 1000 studenata Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Nastao povodom 100. obljetnice EFZG-a, spomenuti singl službeno je predstavljen kao pjesma fakulteta te prvi takav projekt u Hrvatskoj.

Upravo zato, scene pripadajućeg spota snimljene su u prostorijama EFZG-a uz njegove zaposlenike i studente, a prikazuju interesantnu ljubavnu priču dvoje studenata ekonomije. Dva dana snimanja uključila su kadrove studentskih dana od prve do završne godine studija dvoje glavnih aktera, a veliki završetak priče obogatio je i koncertni nastup benda Pravila igre pred EFZG-om. Simboliku spomenutog čini element povjerenja i ljubavi, odnosa kakav EFZG gradi sa svojim studentima, a koji su u spotu prikazali upravo zaljubljeni studenti. I upravo ovi studenti sudjelovali su u kreiranju povijesti Ekonomskog fakulteta, zajedno s bendom koji je ideju osmislio još na proljeće.

Dvojica članova bivši su polaznici ovog fakulteta, stoga ne čudi da je dio stvaranja pjesme pripao upravo njima kao autorima aranžmana. Glazbu i tekst potpisuju Miro i Sonja Buljan, a za videospot zaslužan je Dario Lepoglavec, s kojim bend već dugo uspješno surađuje. (SŠ/PS)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox