Zagreb Tourfilm Festival

04/10/2018

Međunarodni festival turističkog filma, Zagreb Tourfilm Festival, punopravni član CIFFT.e – međunarodnog udruženja turističkih filmskih festivala, na svojem sedmom izdanju od 10. – 12. listopada 2018., predstavlja atraktivne turističke filmove iz 91 zemlje svijeta.


Uz stalne pokrovitelje, predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović,  Ministarstvo turizma RH, Hrvatsku turističku zajednicu, Grad Zagreb te organizatore festivala Turističku zajednicu grada Zagreba i Balduči film, da susret filmaša, vrhunskih znalaca o turizmu i publike, ljubitelja atraktivnih destinacija, protekne savršeno kao i uvijek, brine direktorica Zagreb Tourfilma -  Spomenka Saraga.

Ove godine prijavljeno je 807 filmova iz 91 zemlje, od kojih je njih 263 ušlo u konkurenciju za jednu od nagrada. Najbolje među njima odabrat će jedanaesteročlani stručni žiri, koji čine relevantni domaći i europski stručnjaci.

Zaljubljenicima u putovanja, 11. listopada od 11 do 21 sat, u Kaptol Boutique Cinema (Nova ves 17, Zagreb) na raspolaganju su besplatne projekcije kroz koje će moći otkrivati nove destinacije, gradove, hotele i resorte, avanturističke ponude, ekstremne sportove, različite kulture i tradicije... kroz filmove u pet kategorija: promotivne filmove do 3, 30 i 60 min., TV reportaže i hrvatske turističke filmove. Posebno su zanimljivi radovi iz zemalja poput Španjolske, Filipina, Češke, Amerike, Azerbejdžana, Afganistana, Ekvadora itd. Program festivala dostupan je na web (www.zagreb-tourfilm.com) i FB stranicama festivala.

Uz bogat filmski program za publiku je pripremljen i velik broj nagrada naših donatora za nagradnu tombolu od kojih izdvajamo: Matea Nesek parfemi, LifeClass Toplice Sveti Martin, Skinfinity cosmetics, restoran Međimurski dvori, Podrumi Kolar itd. Festivalskim gostima iz svijeta Turistička zajednica Zagrebačke županije i Turistička zajednica grada Samobora predstavit će svoje turističke potencijale.      

Osim filmske projekcije i dodijele nagrada najboljim turističkim filmovima, u svojem sedmom izdanju Zagreb TourFilm Festival organizira panel diskusiju „Ekonomski učinak fiskalnih poticaja za film i televiziju", koji ima za cilj povezati stručnjake iz filma i turizma te potaknuti diskusiju o promociji određenih odredišta na pravi način i potaknuti sve zainteresirane strane na razvoj novih modela suradnje između ove dvije industrije. Sudionici panela su Bruno Manique iz Film Commissiona Portugal, Geronymaki Stavroula iz Film Commissiona Grčke, Francisco Dias iz Portugala, Jasmin Duraković filmski redatelj iz Sarajeva i Tanja Ladović Blažević iz HAVC-a.

Veliki broj država iz kojih su filmovi prijavljeni, posebno raduje organizatore jer su potvrda i priznanje da su Zagreb Tourfilm Festival, grad Zagreb i Hrvatska već poznati u svijetu turizma i specifičnog profesionalnog filmskog izražavanja o toj važnoj gospodarskoj grani. I ovdje odabrani filmovi nude raznoliku lepezu tema, zato pozivamo sve zainteresirane za recentni vrh u svijetu turističkog filma da najbolji izbor radova dođu pogledati u četvrtak, 11. listopada 2018., od 11 do 21 sat u Kaptol Boutique Cinema.

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox