10. konferencija "e-biz2011" u zagrebačkom Hypo centru

23/03/2011

Jubilarna 10. konferencija "e-biz2011" o e-poslovanju (28.-.30.03.2011.) obuhvatit će teme od zakonskih okvira, prakse u EU i regionalno, a naravno i u Hrvatskoj. Obradit će se teme o potrebnim elementima, uvjetima, iskustvima, ali i zaštiti u sustavima ePoslovanja (u trgovini, u proizvodnji, nabavi, prodaji, zdravstvu, upravi). Konferencija se i ove godine održava u Zagrebu – (Hypo centar).

 

Manifestaciju će otvoriti uvodno predavanje o aktivnostima institucija (ministarstava gospodarstva, financija, uprave, zdravstva...) na uvođenju ePoslovanja u Hrvatskoj. Prezentirat će se i projekti e-Hrvatske vezani za koordinaciju provedbe strategije eUprave, normi za razvoj projekata i „Hrvatskog okvira za interoperabilnost". Cilj je prezentirati i međunarodne projekte u koje se mogu uključiti hrvatske firme.

Kao i ranijih godina i ove godine dolaze stručnjaci iz Europe, između ostalih: ekspert za e-Račun Europske komisije, ekspert UN/Cefact-a za e-Poslovanje, stručnjaci iz Slovenije, Austrije, USA i Poljske sa iskustvima i rješenjima za e-poslovanje i njegovu sigurnost te naravno domaći stručnjaci za primjenu ePoslovanja i sigurnost rada na internetu.

Iskustva velikih sustava

Tema konferencije je široko područje e-Poslovanja, a obuhvaća automatizaciju svih procesa koji se tiču nabave, naručivanja, isporuke roba i usluga u koje su uključeni proizvođači, dobavljači, kupci, logističari, banke i različiti posrednici u tim procesima. Uštede koje se postižu primjenom ePoslovanja su već dobro poznate. Agrokor tvrdi da ostvaruje cca. 50 kn ušteda po e-dokumentu (narudžba, potvrda narudžbe, otpremnica, račun...). Pojavom interneta i XML norme te uštede su još veće i dostupne i malim i srednjim poduzećima.

Okrugli stol na temu „Iskustva automatizacije ePoslovanja" prezentirat će stručnjaci iz velikih sustava Agrokora, Metroa, Atlantica, SPAR-a... jer su najdalje otišli u primjeni. Pitanje različitih normi za razmjenu rješavaju informacijski posrednici.

Više informacija na www.case.hr.

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox