1,2 milijuna kuna poticaja novim poduzetničkim idejama

17/05/2013

Zagrebačka banka raspisuje četiri natječaja kroz koja će donirati održive projekte u području društvenog poduzetništva, inovativnih poduzetničkih koncepata, obrtništva i zelenog poduzetništva

Zagrebačka banka predstavila je novi pristup u doniranju koji će obilježiti 2013. godinu. Kroz projekt naziva MOJ ZABA START banka će dodijeliti najboljim poduzetničkim idejama ukupno 1,2 milijuna kuna poticaja u četiri natječaja te će sudionicima koji uđu u finalni izbor dodatno pružiti edukaciju kroz radionice vezane uz jačanje kapaciteta organizacija, poslovno planiranje i pisanje poslovnih planova.
Projekt MOJ ZABA START predstavila je u Centru Kaptol u Zagrebu članica Uprave Zagrebačke banke Daniela Roguljić Novak koja je istaknula: „Hrvatska ulazi u petu godinu recesije i potrebno je pronaći načine za poticanje realizacije projekata koji mogu doprinijeti stabiliziranju i jačanju hrvatskog gospodarstva. Sektor malog poduzetništva i obrtništva može kreirati nove konkurentne, inovativne, pametne i uspješne proizvode i usluge umrežavanjem s drugim sektorima. Zagrebačka banka je tu da ih podrži u tim namjerama kroz MOJ ZABA START i njegove natječaje kako financijskim poticajima tako i davanjem svog osnovnog znanja, odnosno stavljanjem na raspolaganje svojih bankara koji će sudionike natječaja educirati kako pripremiti i napisati poslovni plan.“.
Projektom MOJ ZABA START namjera je nagraditi najinovativnije i tržišno utemeljene poduzetničke projekte iz područja društvenog poduzetništva, inovativnih koncepata, obrtništva i zelenog poduzetništva.

Natječaji projekta MOJ ZABA START su sljedeći:
1. MOJ MOTIV 2.0 – realizira se u partnerstvu s Hrvatskom obrtničkom komorom te ima za cilj podržati proizvode koji na suvremen i tržišno atraktivan način komuniciraju vrijednosti hrvatskog tradicijskog obrtništva i kulture. Natječaj je prvi put pokrenut 2012. i zbog izvrsnih rezultata u travnju ove godine raspisan je novi natječaj, a prijave se primaju do rujna 2013.
2. MOJA ZAJEDNICA – potpora projektima vezanim uz društveno poduzetništvo kako bi se ojačali kapaciteti ovih poduzeća i udruga. Društveno poduzeće je poslovna djelatnost osnovana za rješavanje kritičnih društvenih problema na financijski održiv način, odnosno riječ je o konceptu koji integrira stvaranje ekonomske i socijalne vrijednosti. Natječaj će se realizirati uz partnerstvo s UniCredit Foundation-om i NESsT-om (organizacija za razvoj i potporu društvenim poduzećima), a bit će raspisan 24. svibnja 2013.
3. MOJA ZELENA ZONA – Zagrebačka banka prva je na hrvatskom tržištu u ponudu uvrstila 'zelene' kredite te je u javnosti prepoznata kao Green Superbrand. Ovim natječajem pružit će se potpora inovativnim i održivim projektima korištenja zelenih tehnologija i energetske efikasnosti. Partner natječaja je REGEA (Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske), a natječaj će se raspisati 5. lipnja 2013.
4. MOJA PRILIKA – potpora inovativnim poduzetničkim idejama i konceptima s cilj promocije i unapređivanja poduzetničke kulture te samozapošljavanja i zapošljavanja pogotovo mladih.
Partneri natječaja su ZŠEM, BICRO, HAMAG Invest, FER i Udruga inovatora Hrvatske, a natječaj će se raspisati 12. lipnja 2013.
Uz podršku renomiranih partnera Zagrebačka banka projektom MOJ ZABA START radi iskorak u društveno odgovornom poslovanju povezivanjem raznih grana gospodarstva te pružanjem stručne i financijske pomoći u realizaciji najboljih poduzetničkih projekata zaprimljenih na natječaje. (PS)

 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox