30-tak velikih tvrtki s Vladom o novim radnim mjestima

14/03/2011

U Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva oko podneva je počeo sastanak predstavnika hrvatske Vlade i predstavnika 30-ak hrvatskih tvrtki, a razgovarat će se o mogućnostima novog zapošljavanja u privatnom sektoru te investicijskom potencijalu hrvatskog gospodarstva.

Uz premijerku Jadranku Kosor, na sastanku su i potpredsjednik Vlade zadužen za investicije Domagoj Milošević, potpredsjednik Vlade za gospodarstvo i ministar poljoprivrede Petar Čobanković i ministar gospodarstva Đuro Popijač, dok su među predstavnicima hrvatskih tvrtki i predstavnici Končara, Dalekovoda, Ericssona Nikole Tesle, Agrokora, Atlantic grupe, Vira, Zvečeva, Badela 1862, HT-a, Plive, TDR-a, itd. Sastanak je zatvoren za javnost, a nakon sastanka očekuju se izjave.

Sastanak u Ministarstvu gospodarstva na temu mogućnosti novog zapošljavanja i investicijskog potencijala hrvatskog gospodarstva uslijedio je nakon što je prošli tjedan bila najavljena, pa otkazana konferencija za novinare na kojoj su predstavnici 27 velikih hrvatskih tvrtki trebali predstaviti inicijativu "Radom iz krize".

Prema pozivu na tu konferenciju za novinare - grupa hrvatskih poduzeća odlučila je dati vlastiti doprinos novom zapošljavanju i otvoriti više tisuća radnih mjesta, a nastavno na inicijativu guvernera Željka Rohatinskog, odnosno Hrvatske narodne banke za nove projekte, rast izvoza i zapošljavanje - a konferencija je otkazana s obrazloženjem da je u međuvremenu sazvan sastanak na istu temu u Ministarstvu gospodarstva. (Hina/mš)

 

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox