ACT Grupa predstavila dobitnike potpore programa podrske za mlade poduzetnike

15/07/2021

ACT Grupa i Raiffeisenbank Hrvatska udružili su snage kako bi podržali mlade, ‘nevjerojatne’ poduzetnike i dali im podršku u razvoju poduzeća i nastupu na tržištu. Odabrano je prvih pet poduzeća koji ulaze u program Nevjerojatni, novi program podrške poduzetnicima do 35 godina starosti. To su Enchant2, Hangover Happenings, Opet Njih 2, Proditus  te Terrible Creations.


ACT Grupa (http://act-grupa.hr) je potporna organizacija čiji su programi podrške već duži niz godina usmjereni onim poduzetnicima koji uz financijski ostvaruju i pozitivni povrat za društvo i zajednicu (tzv. impact poduzetnici). Razumijevanje i podršku za svoj rad dobila je i u novom strateškom partneru, Raiffeisenbank Hrvatska, s kojim je pokrenula novi program Nevjerojatni.

Na platformi Nevjerojatni.hr dijelimo inspirativne poduzetničke priče pa pozivamo sve uspješne mlade poduzetnike da nam se jave kako bismo ispričali i njihove. Sretni smo što je RBA prepoznala inicijativu i istu odlučila financijski podržati. Time su omogućili da uz vidljivost i podršku, poduzetnicima omogućimo i sredstva potrebna za jačanje poslovanja - objasnila je Ana  Brigović, voditeljica poslovnog razvoja u ACT Grupi. 

Poziv za prvi generaciju poduzetnika koji će biti podržani kroz program bio je otvoren tijekom svibnja, a na njega se prijavio 81 poduzetnik i poduzetnica starosti do 35 godina iz 38 gradova i mjesta širom Hrvatske.

Od 23 finalista s kojima su obavljeni razgovori tijekom drugog selekcijskog kruga bilo je iznimno teško odabrati dobitnike pošto su svi ti poduzetnici i poduzetnice uistinu nevjerojatni - kaže Brigović. Birali smo po kriterijima mindseta - zrelost, potencijal za rast, strast i ostali  magični sastojci koji čine poduzetnika. Svima koje nismo ove godine odabrali poručujemo da se jave opet.

Program traje do kraja godine, a tijekom tog perioda dobitnici Enchant2, Hangover Happenings, Opet Njih 2, Proditus  i Terrible Creations dobit će podršku u vidu mentorstva za razvoj poduzeća od strane iskusnih profesionalaca iz mentorske mreže ACT Grupe i stručnjaka iz Raiffeisenbank Hrvatska. Osim toga, svi odabrani timovi dobit će vaučer u vrijednosti 5.000 EUR - financijski instrument kojime potičemo suradnju među mladim hrvatskim poduzetnicima. Naime, ovih pet dobitnika proći će s ACT Grupom evaluaciju i identifikaciju potreba u svrhu razvoja i rasta njihovog poslovanja, a sredstva vaučera biti će potrošena namjenski upravo prema identificiranim potrebama.

Niti jedan početak nije lak, a to najbolje znaju mladi poduzetnici kojima je svaka podrška dobrodošla. Zato sam jako sretan što smo s fantastičnom ekipom iz ACT Grupe osmislili program koji će im pomoći da budu bolji. Program je dobio prve mlade nevjerojatne poduzetnike o kojima će se vjerujem još puno pričati - istaknuo je na predstavljanju dobitnika Ivan Tolić, voditelj Komunikacija i održivosti iz RBA.

Namjera ACT Grupe je pružiti dugoročnu podršku uključenim poduzetnicima, a u suradnji s Raiffeisenbank Hrvatska svake godine otvarati ovaj program i primati nove korisnike. 

PS/AK

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox