adidas predstavio nove, najbrže kopačke do sada - X SPEEDFLOW

14/07/2021

adidas je predstavio nove X SPEEDFLOW kopačke, svoje najbrže kopačke do sada. Nove kopačke stvorene su kako bi podržale ključne karakteristike dobre igre: trenutno ubrzanje, agilnost i instinkt. Osmišljene iz perspektive sportaša profesionalca i sportaša rekreativca, omogućuju igru bez ometanja te igraču osiguravaju maksimalnu brzinu u formatu u kakvom je još nije iskusio.


adidas se 2020. usredotočio na razvoj lagane kopačke koja podržava brzi nogomet i pritom na terenu osigurava još veću brzinu. To je model X Ghosted. Potom se adidasov tim za proizvodnju vratio korak unatrag kako bi se savjetovao s profesionalcima i amaterima među sportašima o tome kako poboljšati ovu ionako nezamjenjivu kopačku. I došli su do tri dodatna atributa koja su danas imperativ moderne igre: brzina, agilnost i instinkt te su upravo na tim stupovima stvarali  novu kopačku.

Kako bi nogometaši mogli brzo mijenjati smjer poboljšana je konstrukcija nove kopačke. Povezujući igrača s kopačkom, rešetkasta struktura konstruirana je tako da se omota oko stopala, pružajući stabilnost u svim smjerovima, a pritom je i iznimno lagana za radikalnu okretnost. Još jedna inovacija je lagani, evoluirani potplat stvoren kako bi podržao temelje brze igre omogućujući igračima da prijeđu najveću količinu ravne linije u najmanje vremena. Nova tehnologija donosi i lagani materijal PRIMEKNIT koji osigurava fleksibilno prianjanje kopačke dizajnirane za intuitivne igrače koji trebaju, i mogu, brzo reagirati. Tim koji stoji iza proizvoda ostvario je i želju igrača za nešto mekšom potpeticom kako bi kopačke bile udobnije što je rezultiralo novom konstrukcijom i protukliznom oblogom pete stvorenom od mekših, ugodnijih materijala.

 

X GHOSTED je za nas bio veliki proboj u pomaganju igračima da otkriju nove razine linearne brzine - rekao je Ben Herath, potpredsjednik dizajna, adidas Football. Ali kroz naše istraživanje prilikom razvijanja sljedeće iteracije, adidasove najbrže nogometne kopačke, tim je bio vođen idejom spajanja tjelesnog i mentalnog. Dakle, kombinirali smo najbolje u adidas performance tehnologiji s dubokim razumijevanjem potreba za brzinom moderne igre - X SPEEDFLOW podržava trenutnu brzinu, radikalnu agilnost i instinkt s ciljem stvaranja prostora za igrače da postignu pravo stanje ‘protoka.

 

X SPEEDFLOW će nositi neki od najbržih svjetskih igrača, uključujući Lionela Messija, Mohameda Salaha, Lindsey Horan, Heung-Min Sona, Karima Benzeme i Vivianne Miedeme. U Hrvatskoj će biti dostupne u svim bolje opremljenim sportskim trgovinama.  

PS/AK

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox