Bliže se izbori: HDZ ne želi Mačeka, a Kerum stručnjake

28/06/2011

Kako se bliži vrijeme predizbornih kampanja, tako je osmijeh na licima hrvatskih agencija i stručnjaka za odnose s javnošću sve veći. Gotovo sve političke stranke istima daju vrlo unosne angažmane, no unatoč tome, dvije su najveće agencije – Premisa i Millenium promocija – donijele odluku da neće sudjelovati u kampanjama, piše nacional.hr.

 

SDP-ovu bi kampanju tako trebala voditi Zinka Bardić iz agencije Madison i to uz pomoć Josipovićevih predsjedničkih kreatora Brukete&Žinića. Budući da je navedena agencija poznata po neuobičajenom pristupu vođenja kampanja, pitanje je koliko će SDP biti spreman na taj pristup.

HDZ bi u novu kampanju trebao ući bez dugogodišnjeg stratega Ratka Mačeka budući da premijerka u njoj ne želi nekoga tko je aktivno gradio kult ličnosti Ive Sanadera. Novi vođa kampanje mogao bi biti Slovenac Dejan Verčić koji se povezivao s agencijom Digitel, što je bila netočna informacija, pa se nameće pitanje kako će isti odraditi kampanju bez agencijske infrastrukture.

HNS-ovu kampanju trebala je voditi dugogodišnja PR voditeljica Radimira Čačića, Ankica Mamić i njena agencija IM&C, no Vesna Pusić je navodno sklonija agenciji Hauska&Partner koja je vodila njenu predsjedničku kampanju.

HSLS-ovu kampanju trebao bi voditi Boris Malešević, koji je vodio prvi krug predsjedničke kampanje Milana Bandića. U drugom krugu Bandićevu su kampanju  preuzeli neformalni savjetnici Vinko Grubišić, Nedžad Haznadar i Nenad Ivanković, za kojeg se očekuje da će ponovno savjetovati gradonačelnika na ovim izborima.

Kampanju Ladonje u Istri mogla bi voditi agencija Madison, a kampanju IDS-a Krešimir Macan, vlasnik agencije Manjgura, što je profesionalni okršaj u istoj izbornoj jedinici. Veliki upitnik ostaje nad kampanjom Željka Keruma, koji bi na kraju svoju kampanju mogao voditi sam. (SJ)

 

Izvor: www.nacional.hr

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox