Boris Mikšić udvostručuje investicije u Hrvatskoj i otvara tržišta EU, Rusije, Kine i Indonezije!

02/09/2021

Tvrtka CorteCros®, dio Cortec® korporacije u vlasništvu Borisa Mikšića otkupila je zgradu u Kaštel Šućurcu od Inine tvrtke kćeri CROSCO d.o.o. i sada je stopostotni vlasnik  logističko- distributivnog centra nadomak Splita.


CorteCrosov logističko-distributivni centar proširio je svoj proizvodni pogon te skladišne kapacitete i time je postao glavni Europski proizvodni i distributivni centar kemijskih proizvoda za zaštitu od korozije pod licencom Cortec® korporacije. Patentirani VpCI® inhibitori koji se proizvode u CorteCrosu jedni su od najpoznatijih proizvoda u svijetu za zaštitu od korozije. 

Vlasnik Corteca, Boris Mikšić ima razloga za zadovoljstvo jer mu posao u Hrvatskoj cvjeta. Ovom akvizicijom udvostručio je svoj biznis u Hrvatskoj

Kad smo krenuli u realizaciju centra u Splitu, cilj nam je bio pozicionirati Hrvatsku kao glavni strateški centar u Europi za ekološku tehnologiju zaštite od korozije. Pet godina poslije mogu ponosno reći da smo u tome i uspjeli. Naša korporacija iz svojih kapaciteta u koje spadaju EcoCortec®, logistički i proizvodni centar u Splitu te uredi u Zagrebu, opskrbljuje Cortecovim proizvodima tri kontinenta. Hrvatska je sada strateška točka Cortec® korporacije što je i bio moj cilj kada sam davne 2004 počeo ulagati u našu zemlju kaže Mikšić.  U to vrijeme mnogu nisu vjerovali u moju investiciju a sada zapošljavamo preko 100 ljudi i rastemo nevjerojatnom brzinom. Tvrtka CorteCros® je prošle pandemijske godine ostvarila rast prodaje od 20 posto dok  je EcoCortec® imao rast prodaje od čak 45 posto,dodaje Mikšić. 

Mikšić je ujedno i vlasnik  kompleksa tvornica bio-plastike u Belom Manastiru, EcoCortec®, koje su specijalizirane za proizvodnju „zelenih“ folija za pakiranje. Iz tvornica u Baranji i Dalmaciji svojim proizvodima opskrbljuje cijelu Europu ali i Aziju i SAD. Hrvatska je tako postala centralna točka  za proizvodnju i distribuciju Cortecovih proizvoda. U sklopu logističkog  centra u Splitu nalazi se i novo opremljeni laboratorij u kojem se vrše testiranja prema ASTM i ISO standardima.  Cortecovi proizvodi su registrirani su prema REACH normi.  U asortimanu CorteCrosa nalaze se i proizvodi  kanadske tvrtke "Bionetix International" koja se bavi proizvodnjom bioloških proizvoda na mikrobnoj i enzimnoj bazi i također je u vlasništvu Corteca. 

CorteCros® je 2016  potpisivanjem ugovora između američke tvrtke Cortec® i Inine tvrtke kćeri CROSCO, naftni servisi d.o.o., prešao u stopostotno vlasništvo Cortec® korporacije i od tad se u potpunosti uključio u novu Cortecovu strategiju poslovanja sa svojim potencijalima.

Moje ulaganje u Hrvatsku se pokazalo kao pun pogodak i to mi je jedno od najdražih ostvarenja u karijeri. Glavni smo opskrbljivač antikorozivne zaštite za najveće svjetske igrače automobilske proizvođače: Mercedes, Volvo, Ford, Toyotu  te  druge važne sustave kao što su Bosch, IBM, General Electric, Caterpillar, Rolls Royce grupa, Ruske željeznice, Končar, MORH, ExxonMobil, Airbus i druge. Pandemija koja nažalost zahvatila cijeli svijet nije ni najmanje ugrozila naše poslovanje , dapače ostvarili smo rast i u toj za mnoge teškoj godini.

Planovi za budućnost 

Ukupno sam do sada u Hrvatsku uložio više od 20 milijuna Eura a planovi za budućnost su nam veliki. Planiramo daljnje širenje kapaciteta u Splitu a sljedeće godine izgradit će se nova tvornice u Baranji za obradu polimera koja će biti podijeljena na dva dijela. U jednoj hali će se proizvoditi Cortec-ov patentirani VpCI® aditiv za zaštitu od korozije što će doprinijeti samoodrživosti proizvodnje EcoCorteca® dok će u drugoj biti pogon za recikliranje. Na odličnom smo putu brendiranja Hrvatske  kao centralne točke u ovom dijelu svijeta za nove tehnologiju ove vrste, zaključuje Mikšić.

PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox