Brand se stvara strašću

28/02/2020

Kako stvoriti brand – pitanje je na koje odgovor traže mnogi marketing stručnjaci i ne samo oni - reklo bi se od uprave tvrtke do posljednjeg djelatnika u tvrtki. No, odgovor je jednostavan i jasan: Stvaranje branda je proces sličan ljubavnom odnosu.


Kao i tvrtka tako i mi želimo da naš brand bude kvalitetan i da traje, a da bismo to postigli moramo u cijelosti upoznati kupca/potrošača, baš kao i partnera. Moramo znati što voli kupac/ potrošač, što radi u slobodno vrijeme, koje su njegove želje i nade jer ćemo samo tako moći kreirati brand koji će zadovoljiti njegovu emociju i uvijek ga opredijeliti za tvrtkin proizvod, a ne konkurentski.

Ako želimo zadržati partnera moramo nastaviti tragati za njegovim strastima i potrebama, baš kao i s brandom. Tvrtka nikada, a tako i mi kao pojedinci, ne smijemo prestati udovoljavati kupcu/ potrošaču; partneru.

Naš brand mora biti stalno sve bolji i bolji za kupca/potrošača; partnera – riječi su to Omera Sengulera. Tvrtkina, a i naša je zadaća kreiranje strategije brandiranja - moramo biti mađioničari branda. Kada je riječ o brandu tu je najvažnija percepcija, jer i brand ima svoj identitet, ima „TU“ neku svoju osobnost koju i mi želimo, ako smo sposobni stvoriti brand, sposobni smo povećati i vrijednost vlastite tvrtke i u tom segmentu postati uspješni.

Uzde je u rukama kupaca

Nije nikakva tajna da marketing jednostavno postaje sve zahtjevnijim. U prošlosti se tvrtka mogla osloniti na to da će šačica marketinških stručnjaka i stručnjaka odnosa s javnošću stvoriti i upravljati brandom, ali danas naše poruke i gradnja ugleda nisu više samo u našim rukam... (PS/A.Č)

Autor teksta: Branko Pavlović

Izvor: Poslovni savjetnik br. 137

Ostatak teksta pročitajte klikom na PDF ikonu

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox