Brodosplit: Potpisano pismo namjere za gradnju dva broda

27/07/2011

Predstavnici Brodosplit - Brodogradilišta i inozemnog brodara danas su potpisali pismo namjere za gradnju dva broda namjenjenih održavanju objekata na otvorenom moru, uz opciju gradnje još dva broda, po modelu 2+2, priopćila je danas služba za odnose s javnošću Brodosplita.

 

Ovi bi se brodovi, kako je navedeno, gradili za europskog kupca, potpisivanje ugovora predviđeno je za jesen ove godine, a isporuka za kraj 2013. ili u 2014. godini. U Brodosplitu nisu željeli reći o kojem se inozemnom brodaru radi uz obrazloženje kako će njegovo ime biti objavljeno prilikom potpisivanja ugovora na jesen.

Riječ je o brodovima iz "off-shore" programa visoke složenosti kakve je Brodosplit definirao kao strateške projekte u procesu svoga restrukturiranja.

Taj krajnje inovativan i visokosofisticiran projekt posebice je dobrodošao splitskom brodogradilištu jer će mu predstavljati iznimno značajnu referencu u brodograđevnoj niši sofisticiranih brodova veće vrijednosti koja je strateški cilj Brodosplita, ističu iz splitskog brodogradilišta. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox