Čačić: Moj posao nije da budem popularan

21/03/2012

Prvi potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić u intervjuu za Globus govorio je o tome smeta li ga što je nepopularan, o odnosu s Milanovićem, koaliciji s SDP-om, te Diokiju i brodogradnji.

Nisam među najpopularnijima, ja sam apsolutno najnepopularniji. I to mi nimalo ne smeta. Moramo biti svjesni činjenice da je ovo vrijeme nepopularnih odluka. Mene bi užasavalo da sam u zlatnoj sredini popularnosti. Kako možeš biti popularan ako si ministar gospodarstva? Moje posao je da budem najpopularniji, rekao je Čačić.

Govoreći o budućim investicijama rekao je kako će građani u roku od 30 dana vidjeti 100 natječaja za 100 projekata vrijednosti od 500 do dva milijuna eura te da bi kraj godine trebao donijeti drugačiju atmosferu u zemlji.

Teži život sljedeće godine

Govoreći o poskupljenjima Čačić je rekao kako će se sljedeće godine u Hrvatskoj još teže živjeti.

Realne plaće neće rasti. Zapošljavanje zbog naslijeđenog pada kojemu sada svjedočimo prosječno do kraja godine neće rasti.  Na pitanje koliko dugo će se Hrvatska učiti racionalnom ponašanju, odgovora: Četiri godine. Ali, nakon te četiri godine imat ćemo gospodarski rast preko četiri posto, a ne ovaj jad. Bit ćemo stabilna zemlja koja će se približiti održivoj ekonomiji.

Na pitanje o brodogradilištima Čačić odgovora da su nas onda do sada koštala 20 milijardi kuna i da će nas koštati još te da to tako ne može više funkcionirati.

Komentirajući probleme Dalmacijavina Čačić kaže:  Svi su u ovoj zemlji za reforme, ali da nemaju veze s njima. Svi se slažu da nešto treba poduzeti. Znamo da u Dalmacijavinu ne rade, da 500 ljudi glumi da radi, ali nitko ne bi da Dalmacijavino ode u stečaj, a dug od preko milijardu kuna platit će svi drugi radni ove zemlje. O problemima Diokija kaže kako je užasno što radnici mjesecima ne primaju plaće, ali da isto tako mjesecima ništa ne rade. (jk)

 

Izvor: tiskano izdanje Globusa, 21. ožujka 2012.
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox