Carinska uprava o preustroju ispostava Sisak i Kutina

12/02/2011

Carinska uprava u današnjem priopćenju ističe da je prijedlog o preustroju carinskih ispostava Sisak i Kutina unutar Carinarnice Zagreb još uvijek samo prijedloga, a ne konačno rješenje, te da će se dodatno razmotriti predloženi preustroj tih carinskih ispostava.

 

Ministarstvo financija, Carinska uprava u priopćenju o poduzetim aktivnostima u odnosu na preustroj carinskih ispostava Sisak i Kutina u Carinarnici Zagreb, navode kako je u okviru Vladina Programa gospodarskog oporavka kao jedan od ciljeva utvrđena i racionalizacija sustava javne uprave i povećanje efikasnosti u pružanju javnih usluga. Carinska uprava je sukladno zaključku Vlade od 21. listopada prošle godine, a kojim su prihvaćeni kriteriji za smanjenje broja zaposlenih u tijelima državne uprave, započela pripreme vezane uz preispitivanje racionalnosti unutarnjeg ustrojstva.

Isto tako, u cilju pripreme Carinske uprave za pristupanje Europskoj uniji, koje podrazumijeva i prestanak carinskog nadzora na granici sa Slovenijom i Mađarskom, uz istovremeno jačanje carinskog nadzora na budućoj vanjskoj granici EU, iz čega proizlazi potreba za prilagodbom unutarnjeg ustrojstva Carinske uprave, poduzete su aktivnosti na izradi prijedloga novog unutarnjeg ustrojstva Carinske uprave na cijelom teritoriju Hrvatske. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox