Dobro formulirani ciljevi pružaju smjer i motiviraju

31/08/2015

Radeći kao osobni i poslovni coach, želje i cilj(evi) su tema mnogih sati rada s klijentima u procesu coachinga. No, bez obzira jeste li počeli raditi na svom osobnom razvoju potaknuti nekom dobrom knjigom, razmatrali svoje ciljeve s prijateljima, partnerima ili ste se odlučili za coaching, tema želja i postavljanja ciljeva uvijek se "provlači" kroz priču. Želje su jako prisutne, naročito one vrlo općenite i tako lake za izreći, bez ikakvih posljedica u smislu poduzimanja onog što najčešće nedostaje – akcije.

Vode li nas te želje ciljevima? Jeste li "naslonili ljestve uz pravi zid"? Nedavna izjava jedne prijateljice pokrenula me ponovo na razmišljanje o željama i ciljevima. Rekla je jednostavno: „Ja želim i uvijek ću nešto željeti. Ali, to što želim i za čime žudim, ne tražim u trgovačkom centru".

"Željeti je tako ljudski. Želja, žudnja i težnja – pokreću. No, nešto su sasvim drugo od ciljeva. A kad smo već i kod ciljeva, jeste li ikada pomislili da postoje ciljevi do kojih nikako ne možete doći, prepoznali neke koje ne uspijevate postići, uz svu želju i težnju? I za to postoje sasvim dobri razlozi. PS/S.P.


 

 


 

 

Naslov članka: Dobro formulirani ciljevi pružaju smjer i motiviraju 

Autor: Elena Cvjetković 

Izvor: Poslovni savjetnik br.78, str. 70/71

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox