Dok-ing oduševio posjetitelje sajma Interschutz 2022

28/06/2022

Hrvatska tvrtka DOK-ING prezentirala je specijalno robotizirano višenamjensko vozilo MVF-5 za krizne situacije na vodećem svjetskom sajmu INTERSCHUTZ 2022 koji se od 20. do 25. lipnja održavao u njemačkom gradu Hannoveru.


Interschutz je jedna od najpoznatijih globalnih manifestacija za vatrogasne i spasilačke službe, civilnu zaštitu, sigurnost i osiguranje. Tisuću tvrtki iz 50 zemalja te brojne udruge i organizacije predstavile su svoja tehnološka rješenja kao odgovore na aktualne svjetske probleme. Sukladno tome, DOK-ING je, kao vodeća kompanija s ekspertizom u području robotskih i autonomnih sustava i opreme za posebne namjene, na sajmu prikazao stroj MVF-5 koji je idealan za poslove gašenja požara u iznimno teškim, zahtjevnim i po život opasnim uvjetima. Kroz DOK-ING-ov štand prošlo je oko 20.000 posjetitelja.

Primarni cilj daljinski navođenog vozila MVF-5 jest gašenje požara u ekstremnim okolnostima na nepristupačnim okruženjima visokog rizika te uklanjanje prepreka i krhotina bez izravne prijetnje operaterima koji mogu kontrolirati situaciju sa sigurne udaljenosti do 1500 metara. Takvu prilagodljivu funkcionalnost omogućuje kombinacija robusnog dizajna, snažnog motora i višenamjenskih alata.

Robotski sustavi DOK-ING-a su kreirani kako bi povećali razinu javne sigurnosti te pridonijeli sposobnostima NATO i EU jedinica. Pomoću inovativnih naprednih rješenja podržavamo napore civilne zaštite te modernizacijom sustava omogućujemo učinkovito djelovanje u slučaju velikih katastrofa“, naglasio je Dino Išasegi, Voditelj poslovnog razvoja tvrtke DOK-ING te dodao: „Implementacijom sofisticiranog stroja MVF-5 postavili smo standarde koji mogu značajno smanjiti velike štete u slučaju kritične infrastrukture u riskantnim uvjetima. MVF-5 je najbolje svjetsko rješenje za odgovor na krizne situacije jer korisnicima omogućuje uvid u određenu zonu, otvaranje puteva i pristupačnost objektima koji su nerijetko opasni i nedohvatni.

Vremenski relevantne teme, inovacije te bogat programski sadržaj praćen nizom konferencija, natjecanja, radionica i treninga uživo bili su okosnica ovogodišnjeg Interschutza, a u njemu je uživalo više od 150 tisuća posjetitelja. Sajam je tako mnogim dionicima pružio potreban okvir za angažiranje u međunarodnom diskursu te uvid u razvoj rješenja za zaštitu ljudskih života. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox