Dubrovnik: Završen prvi kongres o tunelima

09/04/2011

U Dubrovniku je završio s radom prvi znanstveni kongres o tunelima i podzemnim građevinama u jugoistočnoj Europi, a u radu skupa sudjelovalo je više od 400 sudionika iz 28 zemalja koji su uz ostalo raspravljali o inovativnim tehnologijama koje omogućuju projektantima i graditeljima učinkovitiji zajednički rad i bolje rezultate.

 

Kako je istakao dr. Davorin Kolić, predsjedni Hrvatske udruge za tunele i podzemne građevine, među zanimljivostima kongresa bilo je predstavljeno idejno rješenje željezničke veze između dubrovačke luke Gruž, povijesne jezgre pa do Zračne luke koja bi se na gradskom području radila podzemno.

Također na skupu je prezentiran projekt podzemne hidroelektrane Ombla, čiji je projektant Zvonimir Sever, a sve građevine u sklopu ovog projekta bit će podzemne, naglasio je Davorin Kolić dodavši kako su u tijeku i pregovori s Europskom bankom za obnovu i razvoj te se početak radova na ovom projektu može očekivati do kraja godine.

U sklopu kongresa na izložbenom prostoru četrdesetak tvrtki predstavilo je svoje projekte proizvode i usluge iz područja tunela i podzemnih građevina. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox