EIT Health Wild Card 2021: Pronađite rješenje i osvojite 1,5 milijuna eura

22/02/2021

Ove godine EIT Health po četvrti put pokreće program Wild Card s ciljem pronalaska zdravstvenih tvrtki koje će izazvati postojeći status quo u dva područja zdravstva; područje očiju i njege vida te upravljanju boli. Na kraju natjecanja, dva tima dobit će do 1,5 milijuna eura non-dilutive* financiranja i dvogodišnju potporu organizacije. Aplikacija je otvorena za one prijavitelje koji mijenjaju pravila igre u zemljama EIT Health InnoStars (Mađarska, Italija, Poljska, Portugal) i EIT Health RIS regijama do 15. ožujka!

Procjenjuje se da samo u geografskom području Europe ima preko 30 milijuna slijepih i slabovidnih osoba. U prosjeku jedan od 30 Europljana doživi gubitak vida. Ovaj se problem pogoršava kod starijih građana, gdje se svaka treća osoba starija od 65 godina suočava s gubikom vida. Štoviše, prema studiji od 11 država članica EU-a, procjenjuje se da su izravni troškovi zdravstvene zaštite očnih bolesti u Europi veći od 18 milijardi eura godišnje.

Kako bi pomogao pronaći rješenje problema s očima i vidom, EIT Health odabrao je zdravlje očiju i vida kao jedan od svojih izazova u ovogodišnjem programu EIT Health Wild Card. EIT Health poziva nadarene inovatore iz cijele Europe da pokušaju pronaći rješenje kako ublažiti, spriječiti i izliječiti stanja oka i oštećenja vida.

Drugi izazov na natjecanju je upravljanje boli (Pain management). U ovom slučaju pitanje na koje treba odgovoriti je kako ublažiti akutno i kronično stanje boli. Razumijevanjem kako i zašto se bol stvara u raznim uvjetima, inovativna rješenja za bol imat će doista značajan utjecaj na život pacijenta.

Putovanje odabranih timova započinje hackathonom; prolazeći kroz sve korake, od formiranja timova, kritičkog razmišljanja, potvrđivanja poslovnog modela i predstavljanja. Konačno, sudionici će svoje rješenje predstaviti panelu lidera u industriji kako bi osigurali mjesto u finalu, nakon čega se natječu za investiciju EIT Health-a kako bi svoju tvrtku inkorporirali i predstavili svoje rješenje na tržištu. Kao rezultat postupka odabira, dva tima dobivaju dvogodišnju potporu EIT Health Project Managers – mentora i poslovnih coacheva te pristup mreži partnera Eit Healtha . Svaki od timova dobiva i 750.000 eura financiranja na godinu.

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox