Ericsson Nikola Tesla ugovorio poslove vrijedne 2,4 milijuna eura

03/01/2023

Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore usmjerene na daljnju digitalnu transformaciju društva.


S Ministarstvom kulture i medija RH potpisan je Ugovor za usluge razvoja Nacionalnog arhivskog informacijskog sustava, uključujući testiranje i migraciju podataka, razvoj repozitorija za pohranu digitaliziranog gradiva i razvoj e-usluga . U projektu će se osim uspostave Nacionalnog arhivskog informacijskog sustava, uspostaviti i e-usluge za stvaratelje i posjednike gradiva u nadležnosti arhiva, zatim e-usluge za građane, javna tijela i privatne pravne osobe te će se i osposobiti grupe korisnika. Ministarstvo je sredstva osiguralo u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti kao odgovor na reformsku mjeru čija je svrha unaprijediti upravljanje dokumentarnim i arhivskim gradivom u državnoj upravi i drugim javnim službama u RH te povećati dostupnost i iskoristivost informacija, koje ovo gradivo sadrži, u poslovanju javnih službi i za potrebe građana, gospodarstva i drugih potencijalnih korisnika.

Nastavlja se suradnja s Ministarstvom unutarnjih poslova RH u području zaštite zelene granice. Isporuka novih mobilnih sustava za nadzor zelene granice se očekuje na ljeto 2023.godine, a ima za cilj povećati sigurnost i nadzor vanjske granice Europske Unije sukladno Schengenskim pravilima. Projekt će biti realiziran u suradnji s tvrtkama Securitas Hrvatska i Hidraulika promet.

S Klinikom za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu potpisan je ugovor o održavanju integriranog bolničkog informacijskog sustava namijenjenog podržavanju svih važnih procesa u bolnici te rada svih odjela, prilagođenog hrvatskom zakonodavstvu i propisima, s potpunom podrškom liječnicima, sestrama, ravnateljstvu i ostalim djelatnicima u donošenju njihovih svakodnevnih odluka u liječenju i njezi. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox