FlixBus privukao nove globalne investitore: Investicije se većinski usmjeravaju na FlixCar uslugu, širenje na Južnu Ameriku i Aziju

12/08/2019

FlixMobility grupa, globalna mobilna platforma FlixBusa i FlixTraina, najavila je nova ulaganja uz investicijske partnere TCV, Premira, BlacRock, Baillie Gifford, Luxor and Odyssey 44. U međuvremenu već postojeći investitor HV Holtzbrinck Ventures pridružio se s dodatnim investicijama, osiguravši tako i već postojeće lokalno iskustvo i znanje za daljnji razvoj poslovanja.


Nova investicijska sredstva koristiti će se za daljnju snažnu ekspanziju kao i za nove FlixMobility usluge. Najznačajnije investicije usmjerit će se na pozicioniranje FlixBusa na američkom tržištu, odnosno u SAD-u, ali i na nova otvaranja tržišta u Južnoj Americi te Aziji u 2020. godini. Što se tiče FlixTrain brenda, investicije će osigurati ekspanziju u Francuskoj i Švedskoj kada se liberalizira željeznički prijevoz u EU sljedeće godine, kao i jačanje FlixTrain brenda unutar Njemačke koji već sada ima nekoliko postojećih linija. Nadalje, od proljeća 2020. godine investirat će se u lansiranje novog brenda FlixCar, platformu za dijeljene vožnje koje će upotpuniti FlixBus i FlixTrain mrežu linija.

˝Ono što je 2013. godine započelo kao start-up u Njemačkoj, pretvorilo se u izuzetno moćnu mobilnu platformu koja nastavlja mijenjati način putovanja za milijune putnika diljem Europe, ali i SAD-a˝, izjavio je Jochen Engert, CEO i osnivač FlixMobility grupe. ˝Strateškim partnerstvom s našim novim investitorima koji imaju i po nekoliko desetljeća iskustva te protfolio vodećih tehnoloških kompanija, ubrzati ćemo naš rast kako bi ponudili pametno i zeleno putovanje i ostatku svijeta kroz FlixBus, FlixTrain, a uskoro i FlixCar brendove, dok u međuvremenu jačamo svoju poziciju na postojećem tržištu.˝ - zaključio je Engert.

Novi FlixBus investitori pridružili su se već postojećim poput General Atlantica, vodeće globalne rastuće kompanije te SilverLakea, vodećeg globalnog invetitora u tehnologije koji je pomogao brzom rastu start-upa u globalnog ponuđača mobilnosti.

˝Zaista smo uzbuđeni što smo ušli u partnerstvo s Jochenom, Andréom, Danielom i cijelim FlixMobility timom,˝ izjavio je John Doran, generalni partner TCVa. ˝Pratimo njihov uspjeh već godinama i oduševljeni smo onime što su postigli do sada. TCV strategija jest podržati kompanije vođene vizionarima koji pridonose vrhunskoj vrijednosti potrošačima i partnerima te vjerujemo da FlixMobility radi upravo to.˝

Od njemačkog start-upa do svjetski vodećeg igrača

Uvođenjem revolucionarnih promjena u prijevozu putnika autobusom na međunarodnim linijama od 2013. godine, FlixMobility je postao pristupačan i poželjan izbor putovanja za više od 45 milijuna putnika koji su koristili FlixBus i FlixTrain samo u 2018. godini, kroz 350.000 dnevnih veza u više od 2.000 destinacija. FlixMobility je neosporno lider na europskom tržištu koji je širenjem na američko tržište (SAD) zaokružio svoju uslugu na ukupno 29 zemalja.

FlixTrain je lansiran u 2018. godini u Njemačkoj, a u 2019. godini aplicirao za širenje željezničkog poslovanja u Švedskoj i Francuskoj kako bi se pripremio za širenje željezničke mreže u nadolazećoj liberalizaciji tržišta sljedeće godine.

Otprilike 1.300 zaposlenih upravlja FlixBusom i FlixTrainom u 19 ureda u 17 zemalja. Zapošljavanjem lokalnih stručnjaka unutar pojedinih FlixBus tržišta, kompanija je u mogućnosti neprekidno se prilagođavati tržištu, ali i potrebama i navikama putnika.

Opcije za sve putnike: Lansiranje FlixCara

S FlixBusom i FlixTrainom, FlixMobility grupa nudi stalno-rastuću i integriranu mrežu linija, osiguravajući na taj način fleksibilna i prilagođena putovanja. U želji da se usluga omogući još većem broju putnika te usluga od vrata do vrata, FlixMobility priprema lansiranje FlixCara, uslugu dijeljenih vožnji koja će proširiti mrežu linija do još i više destinacija. PS/SŠ

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox