HEP prvi po broju prijava za korupciju

04/11/2011

Najbolje trgovačko društvo u provedbi Vladina Antikorupcijskog programa za trgovačka društva u većinskom državnom vlasništvu je HŽ Holding, pokazuje danas predstavljeni treći objedinjeni izvještaj o provedbi programa od studenog 2009. do listopada ove godine.

HŽ Holdingu pripalo je najviše bodova među 85 trgovačkih društava u većinskom državnom vlasništvu jer je proveo najviše mjera i aktivnosti iz antikorupcijskog programa. Na drugom mjestu je Plinacro, a među najuspješnijima su i Hoteli Makarska, HBOR, Odašiljači i veze, Hoteli Plat, HŽ Cargo itd.

Najviše prijava u HEP-u

Najviše prijava koruptivnih radnji, 32, bilo je u HEP-u, a slijede Hrvatske šume (19), Croatia osiguranje (18), Uljanik (13) i Jadrolinija (10). Izvještaj o provedbi antikorupcijskog programa je, osim po pokazateljima razmjera suzbijanja korupcije, zanimljiv i po tom što su u njemu objedinjeni podaci o prihodima, rashodima i dobiti trgovačkih društava u većinskom državnom vlasništvu. Prema tim podacima, tijekom 2010. godine 85 trgovačkih društava u većinskom državnom vlasništvu ostvarila su ukupne prihode od 49,86 milijardi kuna i rashode od 49,71 milijarde kuna, a njihova aktiva iznosila je 271,76 milijardi kuna. (Hina/jk)

 

 

 

Foto: Ilustracija

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox