Hoić poduzetnik godine, Mihalić i Deranja najbolji manageri velikih poduzeća

25/11/2011

Dobitnici nagrade Hrvatskog udruženja menadžera Croma za životno djelo su Alojzije Šestan, direktor tvrtke Šestan-Busch iz Preloga i Dragutin Špiljak, predsjednik Uprave tvrtke Vetropack Straža, a menadžeri godine u kategoriji velikih poduzeća su predsjednica uprave Grupe Tehnomont iz Pule Gordana Deranja i predsjednik uprave Jedinstva iz Krapine Josip Mihalić, objavljeno je danas na konferenciji za novinare uoči godišnjeg susreta Crome.

U kategoriji srednjih trgovačkih društava ovogodišnju Crominu nagradu za menadžera godine dobio je predsjednik Nadzornog odbora Kotke Ivan Cerovečki, a u kategoriji malih poduzeća direktor Ivanićplasta Vitomir Klasić.

Direktorica Zračne luke Zadar Katica Pupić-Bakrač dobitnica je Cromine nagrade za menadžera godine u kategoriji javnih poduzeća, a nagradu za menadžera godine u inozemnim poduzećima dobila je direktorica Termi Tuhelj Ivana Kolar.

Nagradu za mlade menadžere dobili su direktor Milenij Grand hotela 4 opatijska cvijeta Vedran Gržetić i direktorica Mikronisa Gordana Puhelek.

Nagrada za poduzetnika godine pripala je članu Uprave Grupe Calzedonia Croatia Dubravku Hoiću, dok je nagradu za projekt menadžera dobila generalna direktorica Styria Media Internationala za Hrvatsku Jasna Zemljić.

Nema univerzalnog recepta

Predsjednik Crome Vladimir Ferdelji ističe da i ovogodišnji dobitnici dokazuju da i u najgorim okolnostima postoje oni koji se u njima snađu, prepoznaju svoju šansu, primjene svoj vlastiti put i na njemu su u stanju ostaviti pozitivne rezultate. Napominje kako je riječ o profitabilnom tvrtkama, onima koje su zapošljavale, sve su izvozno vezane i od svih se može očekivati da će i dalje biti lokomotiva razvoja, istaknuo je Ferdelji.

Napominje i kako činjenica da tvrtke dobitnici dolaze iz različitih sektora pokazuje da nema univerzalnog recepta za borbu s krizom – svatko ima vlastiti način. (Hina/jk) 

 

Foto: Ilustracija

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox