Hrvatska postaje sve interesantnija destinacija stranim davateljima franšize

12/05/2022

Franšizni poslovni sektor u Hrvatskoj bilježi značajan rast u zadnje dvije godine. Taj rast očituje se u novim domaćim franšizama koje su krenule u svoju ekspanziju, ali i u sve većem interesu stranih franšiza za ulazak na naše tržište. Mnoge od njih nisu iz sektora ugostiteljstva, koji je naj zastupljeniji u franšiznom poslovanju.

Sada su sve češće franšize edukacije i one koje se odnose na slobodno vrijeme djece i roditelja. Jedna je takva i finska franšiza Super Park United koja u Hrvatskoj traži franšizne partnere. Koncept Super Park Uniteda jedinstven je po tome što se razlikuje od tradicionalnih zabavnih parkova koji se fokusiraju na jednu aktivnost ili jednu ciljnu skupinu. Ova franšiza ispreplela je nekoliko elemenata: igralište, virtualnu stvarnost i tematski park.

Bazirana na ideji da su nedostatak tjelovježbe, nedostatak zajedničkog vremena, natjecateljsko i stresno okruženje, trgovački centri kojima je potrebna nova zabava mega trendovi koji trenutno dominiraju svijetom. Zato se franšiza Super Park United fokusirala na zabavu, učenje bez stresa, fitnes, zdravlje, prijateljstvo i druženje, te na pozicioniranje franšiznih jedinica u trgovačkim centrima gdje su na dohvat ruke svakome.

Super park United je osnovan 2012. godine u Finskoj kao jedinstven koncept zabavnog parka u zatvorenom prostoru. Tvrtka je od tada brzo rasla, fokusirajući se prvenstveno na azijska tržišta. Danas se lanac Super Park United sastoji od 12 parkova u Finskoj (3 vlastita i 5 franšiznih), Kini, Singapuru, Maleziji i Kuvajtu. Plan je otvoriti 7 novih jedinica na Bliskom istoku, kao i u Australiji, Kini, Meksiku, Brazilu i mnogim europskim zemljama. Zapravo je velika čast što su vlasnici odlučili potražiti partnere i u Hrvatskoj računajući da smo mi vrata za ulazak u regiju, ali i  računajući na to da Hrvatska ima veliki broj trgovačkih centara i mnogi novi su još u izgradnji.

Sama franšiza Super Park United  sastoji se od  nekoliko modula:

Adventure Arene: Namijenjena je djeci od 5 do 10 godina, ali svi mogu uživati ​​u aktivnostima na ovom području. Aktivnosti uključuju igralište na više katova, strukture za penjanje, teretanu za malu djecu (za djecu mlađu od 5 godina) i Kids Freestyle.

Sportske igraonice: Namijenjene djeci od 6 godina nadalje. Uključuju mnoge uzbudljive aktivnosti kao što su košarka, nogomet, tenis, bejzbol, digitalni dodgeball, golf frizbi, hokejaške aktivnosti, mnoge nogometne aktivnosti i dr. Ovaj modul usmjeren je na pružanje nezaboravnog iskustva između obitelji, djece i prijatelja.

Freestyle arene: Namijenjena tinejdžerima i mladim odraslim osobama. Ova dvorana uključuje aktivnosti koje uključuju trampoline, stijene za penjanje, gimnastičke arene te rolanje i skateboarding. Ostale aktivnosti koje se nalaze u okolici mogu uključivati klizanje na ledu, stijene za penjanje, skijanje, AI boks i ninja stazu.

Sve to je jedna dobro osmišljena cjelina koja se pokazala kao vrlo uspješan poslovni koncept na vrlo zahtjevnom azijskom tržištu, ali i kao odlično mjesto za druženje cijele obitelji i prijatelja. Tako posjet trgovačkom centru više nema za svrhu samo shopping već postaje sinonim i za aktivno i zabavno druženje.

 

Piše: dr. Ljiljana Kukec, franšizni konzultant, www.fip.com.hr

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox