Hrvatski apsurd: Nemaju ni za plaće, a zapošljavaju nove ljude

17/04/2012

Radnicima zagrebačkog Geofota plaće kasne oko tri mjeseca, a oba računa članice grupe Geofoto Air su blokirani, piše Večernji list.

Većinski vlasnik i predsjednik Uprave Zvonimir Biljecki kaže da je problem nastao zbog potraživanja što je dodatno  pogoršalo tradicionalno teško razdoblje prvog kvartala. Dodaje da se radi o prolaznom problemu te da je najgore iza njih.

Uskoro isplata plaća

Biljecki kaže da su isplatili dio plaće za siječanj, a do kraja ovoga tjedna planiraju isplatu plaća za ostatak siječnja i veljaču. Do kraja mjeseca trebali bi isplatiti i plaće za ožujak. 

Geofoto probleme s isplatom plaća ima od 2009. godine kada je počela gospodarska kriza u Hrvatskoj.

Našli smo se u začaranom krugu nelikvidnosti, a opća razina neplaćanja gora je nego lani. Nikada nije bilo ovako. Moramo izdržati još 10 do 15 dana i krenut će na bolje, kaže je Biljecki.  Geofoto od svojih klijenata potražuje više od 40 milijuna kuna, a Biljecki kaže da ih naplatiti do kraja godine.

I dalje zapošljavaju

No, iako imaju problema s isplato plaća u Geofotu ipak zapošljavaju.

U idućih mjesec i pol zaposlit ćemo nove ljude, iako zvuči paradoksalno imamo nove narudžbe, a nedavno smo dobili dva posla u BiH i Crnoj Gori, kaže Biljecki. Geofoto je nedavno već zaposlio pet radnika, a trenutno im nedostaje informatičara, programera i dipomiranih inženjera geodezije. (jk)

 

Izvor: Večernji list, 17. travnja 2012.
Foto: Robert Anic/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox