Hrvatskim poslovnim anđelima pridružilo se još troje poduzetnika

13/04/2012

Hrvatska mreža poslovnih anđela CRANE bogatija je za još troje novih članova. Poslovnim anđelima su se pridružili poduzetnici Kristina Ercegović Horbec, Gordana Popović i Nino Zahrastnik, sve troje s uspješnim poduzetničkim iskustvom u Hrvatskoj i inozemstvu.

Kristina Ercegović Horbec je poduzetnica koja je 2002. godine osnovala Herakleu, prvu agenciju u Hrvatskoj specijaliziranu za mystery shopping koju je prodala 2012. godine. Uz Veronicu Karlsson koautorica je prve stručne knjige o mystery shoppingu na svijetu, naziva “Measuring Management and The Moment of Truth”, a sa Sašom Petrom napisala je knjigu – “Tajna nestalog kupca”. 2007. godine je dobila CROMINU nagradu za najboljeg menadžera godine u kategoriji mladi menadžer, kao prva žena u toj kategoriji i najmlađi menadžer. Krajem 2010. godine pokrenula je tvrtku Zaokret u sklopu koje organizira Business Cafe – druženja malih poduzetnika pod pokroviteljstvom Ministarstva poduzetništva i pod sponzorstvom Volksbanke, dok seminarima Sam svoj gazda i individualnim savjetovanjem educira i potiče male poduzetnike dijeleći svoje znanje i iskustvo od ideje preko prepuštanja i prodaje tvrtke.

Gordana Popović je osnivačica PR i event agencije Piartis te internet portala i luksuznog magazina za strance i diplomate u Hrvatskoj i regiji Corps Diplomatique. Članica je mnogih strukovnih udruženja u Hrvatskoj i inozemstvu, te kolumnistica Lidera za poslovna znanja. Svoju međunarodnu naobrazbu, radno iskustvo te način života uspješno poslovno kombinira u nekoliko zemalja – Hrvatskoj, SAD-u, Italiji, Kini i odnedavno Indiji. Godine života i rada u marketingu u SAD-u, u Italiji, te u Hrvatskoj eksponirale su je različitim kulturama i religijama kao i svjetskim marketinškim kampanjama i događajima. Veoma je uspješna u lobiranju i povezivanju hrvatskih menadžera sa zanimljivim partnerima na ciljanim tržištima, a stranima pomaže prilikom ulaska na hrvatsko tržište. 

Nino Zahrastnik je poduzetnik i investitor od mladosti. Rođen u Zagrebu, živi i radi u Washingtonu, a djelomično i u Zagrebu i Ukrajini. Osnivač je i vlasnik tvrtke www.interbyte.com. Ima iskustvo u investiranju i već je kao poslovni anđeo investirao u desetak projekata u SAD-u od čega su tri tvrtke nakon investicije izašle na burzu Nasdaq.

Hrvatska mreža poslovnih anđela broji već 17 članova koji svojim idejama, ali i novčanim poticajima pomažu mlade poduzetničke projekte. Dosad su članovi CRANE-a investirali oko milijun eura u jedanaest projekata. Među najuspješnijima su Salespod, projekt koji je nedavno izazvao veliki interes čak i u Silikonskoj dolini te Entrio, projekt dvojice studenata koji su osmislili prodaju ulaznica putem mobilne aplikacije. (PS/JK)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox