HUP političarima: Hrvatska je u dubokoj krizi, a vi raspravljate o partizanima i ustašama

21/06/2012

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP), temeljem današnje javne polemike vodećih ljudi dviju najznačajnijih hrvatskih političkih stranaka, izražava duboko neslaganje otvaranjem prilično nebitnih tema za vrijeme u kojemu se naša poduzeća, naši radnici bore za goli opstanak, te ih poziva da se okrenu budućnosti i temama koje jedino mogu ponuditi povećanje gospodarske aktivnosti.

Naše brige sežu u današnje vrijeme, ali nam se pogled usmjerava na budućnost, ističu ih HUP-a i pozivaju čelnike političkih stranaka da zrelo i mudro pristupe poteškoćama s kojima se nosi naše gospodarstvo, ali i društvo u cjelini.

Nama iz gospodarstva, navodi se u priopćenju HUP-a, "puno bi draže bilo da se politički čelnici u ovoj zemlji uzdignu iznad dnevno-političkih polemika i svađa, da sjednu i dogovore aktivnosti i vlasti i oporbe u vremenima koja nisu bila teža za nas od rata i agresije na zemlju".

Hrvatsko gospodarstvo, i cijela naša zemlja, u olovnim vremenima trebaju mudre odluke i državničko ponašanje. To nikako nije vraćanje na ideološke teme i priče koje su naše društvo u prošlosti poprilično koštale. U tim smo temama, ali ne samo u razgovoru, i kao država i kao društvo i kao narod bili svi na gubitku, navode iz HUP-a.

Pozivamo vas da se okrenete budućnosti i temama koje jedino mogu ponuditi povećanje gospodarske aktivnosti, na pokretanje investicija koje su jedini održivi način povećanja zaposlenosti cijele vojske nezaposlenih. U takvim ozbiljnim temama, i u takvim ozbiljnim razgovorima uvijek ćete imati korektne sugovornike među hrvatskim poslodavcima koji na vlastitoj koži najbolje osjete težinu trenutka u kojemu je danas, u drugom desetljeću 21. stoljeća, bespredmetno, a obzirom na izazove u kojim živimo, i neodgovorno raspravljati o partizanima i ustašama, poručuje Hrvatska udruga poslodavaca. (Hina/jk) 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox