Imate ideju za biznis, ali ste nezaposleni? Erste banka nudi mikro kredite

20/09/2011

Erste&Steiermärkische Bank d.d. (Erste banka) predstavila je projekt mikrofinanciranja za nezaposlene osobe s kvalitetnom poduzetničkom idejom s područja Osijeka i okolnih gradova, koji zbog specifičnosti svog statusa teže mogu zadovoljiti standardne uvjete za dobivanje kredita. Projekt će se provoditi u suradnji s Centrom za poduzetništvo Osijek, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje (HZZ) te uz potporu good.bee Holdinga, članice međunarodne Erste grupe čiji je cilj pružanje financijskih usluga onima kojima standardno financiranje nije dostupno.

Ukupan volumen kredita koji je namijenjen za ovu vrstu financiranja je 150.000 eura, čime će u konačnici biti obuhvaćeno od 15 do 20 projekata odabranih nakon provedbe pozivnog natječaja te evaluacije pristiglih poduzetničkih ideja. Krediti će se odobravati do najvišeg iznosa od 10.000 eura, a rok povrata bit će do najviše 60 mjeseci, uz mogućnost ugovaranja počeka otplate do 12 mjeseci. Kamatna stopa bit će povoljnija u odnosu na uobičajene tržišne uvjete te će iznositi 4,25 posto za kredite uz valutnu klauzulu u eurima, dok će za kredite u kunama iznositi 6 posto. Naknada za realizaciju kredita iznosit će 0,20 posto. Ovisno o kvaliteti poduzetničke ideje i traženom iznosu kredita, instrumenti osiguranja kredita mogu biti mjenica, zadužnica, jamstvo ili polica osiguranja života.

Detalji o proceduri prijave na natječaj

Prijavom na natječaj poduzetnici će se kvalificirati za proces edukacije, nakon čijeg će završetka moći podnijeti prijavu i dokumentaciju za odobravanje financijskih sredstava. Prijave na natječaj zaprimat će se u poslovnicama Erste banke ili poštom dostaviti na adresu Erste banke i Centra za poduzetništvo Osijek. Završnu selekciju projekata kojima će biti odobreno financiranje napravit će odbor sastavljen od predstavnika Erste banke, Centra za poduzetništvo i HZZ-a, koji će svakom projektu pristupiti u potpunosti individualno te će se svaki projekt procjenjivati ovisno o njegovoj individualnoj kvaliteti i predloženim parametrima. (PS/JK)

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox