Industrija: Pad broja zaposlenih na godišnjoj razini

02/08/2011

Ukupan broj zaposlenih u hrvatskoj industriji u lipnju ove godine bio je veći za 0,1 posto u usporedbi sa svibnjem, dok je na godišnjoj razini, u odnosu na lipanj 2010. godine, bio manji za 3,5 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.

Gledano po područjima djelatnosti na mjesečnoj razini, u lipnju u odnosu na svibanj, blago je povećan broj zaposlenih samo u prerađivačkoj industriji, za 0,2 posto. U rudarstvu i vađenju manji je pak za 1,2 posto, dok je u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji ostao isti. Na godišnjoj se razini bilježi pad u svim područjima djelatnosti, najviše u rudarstvu i vađenju, gdje je broj zaposlenih u ovogodišnjem lipnju bio za 15 posto manji nego u istom mjesecu 2010.

U prerađivačkoj industriji na godišnjoj je razini broj zaposlenih manji za 3,2 posto, a u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji manji je za 1,3 posto. Istodobno je ukupna proizvodnost rada u industriji u razdoblju od siječnja do lipnja ove godine u usporedbi s istim prošlogodišnjim razdobljem bila veća za 3,1 posto.

Rast u rudarstvu i prerađivačkoj industriji

Usporedba prema područjima NKD-a pokazuje da je u rudarstvu i vađenju proizvodnost rada u prvoj polovici ove godine u usporedbi s istim prošlogodišnjim razdobljem veća za 13,3 posto, dok je u prerađivačkoj industriji povećana za 4,2 posto. Istodobno je u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji proizvodnost rada bila manja za 5,4 posto. (Hina/mš)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox