Kanadska franšiza premium vrtića i škola Maple Bear širi se u regiji

30/06/2022

Četiri godine nakon ulaska u srednju i istočnu Europu, Maple Bear, najveća i najbrže rastuća franšiza dvojezičnih vrtića, osnovnih i srednjih škola na svijetu, surađuje s Vantage Capitalom u investicijskom programu u regiji vrijednom 100 milijuna eura.


Vantageov investicijski program za škole Maple Bear u srednjoj i istočnoj Europi ima četiri komponente:

  • ulaganje kapitala u regionalno sjedište za financiranje zapošljavanja do 70 novih članova tima koji će ojačati kvalitetu obrazovne potpore koja se nudi vlasnicima, učiteljima i učenicima škola Maple Bear te pomoći u bržem širenju mreže škola u cijeloj regiji,
  • kapitalizacija Maple Bear Polska koji uz pomoć lokalnih poljskih dioničara planira otvoriti više od 40 škola,
  • kapitalizacija Maple Bear u Češkoj koja se odnosi na preko 20 škola i
  • program financiranja nekretnina koji će vlasnicima škola Maple Bear omogućiti izgradnju velikih i vodećih vrtića, osnovnih i srednjih škola na vrhunskim lokacijama.

U Hrvatskoj će partnerstvo s Vantageom ubrzati otvaranje škola i vrtića Maple Bear te na taj način privući ozbiljne investitore u franšiznu mrežu škola Maple Bear.

U regiji je sve veća potražnja za dvojezičnim obrazovanjem za što su naše škole idealne. Dokaz našeg franšiznog koncepta uspješna su otvaranja škola u Bugarskoj, Rumunjskoj, Srbiji, Ukrajini, a uskoro i u Albaniji. Partnerstvo s Vantage Capitalom daje nam snažnu financijsku moć za postizanje naših ambicioznih ciljeva rasta: izgradnju školske mreže od preko 200 škola u regiji, kaže Yann Bidan, generalni direktor za Maple Bear CEE.

Maple Bear je premium brand koji nudi iskušanu kanadsku dvojezičnu metodologiju i strategiju poučavanja, te koristi kanadski i lokalni kurikulum koji je u potpunosti u skladu s lokalnim obrazovnim propisima. Trenutačno postoji više od 570 franšiza Maple Bear vrtića, osnovnih i srednjih škola u više od 30 zemalja.

Maple Bear nudi najbolje od kanadskog obrazovanja za globalnu budućnost i svjetski je lider u pružanju dvojezičnog obrazovanja. Učenicima usađuje vještine kritičkog razmišljanja koje će osigurati njihov uspjeh u svijetu koji se brzo mijenja“, navodi osnivač i predsjednik Maple Bear Global Schools, Rodney Briggs. „Pružamo neusporedivu podršku našim školama kroz vlasnički kurikulum koji su razvili kanadski i lokalni nastavnici i kroz podršku koju pruža gotovo 300 kanadskih fakulteta koji obučavaju i podržavaju naše učitelje diljem svijeta.

Suradnja je temeljna filozofija Maple Beara. Naš je cilj sklopiti korisna partnerstva,“ navodi Arno Krug, izvršni direktor Maple Bear Global Schools, „i oduševljeni smo što možemo uspostaviti ovo novo partnerstvo s Vantage Capitalom s kojima dijelimo istu filozofiju. Radujemo se brzom širenju škola Maple Bear u srednjoj i istočnoj Europi kako bismo obiteljima pružili priliku da uživaju u obrazovanju svjetske klase po razumnoj cijeni.

U srednjoj i istočnoj Europi trenutačno ima 10 Maple Bear škola u Rumunjskoj, Bugarskoj, Srbiji, Albaniji i Ukrajini, koje su operativne ili u provedbi, a zahvaljujući partnerstvu s Vantage Capitalom, u sljedećih 10 godina u planu je otvaranje dodatnih 200 škola u 22 zemlje.

Prije dvije godine odlučili smo se usredotočiti na mogućnosti u obrazovnom sektoru s našim novim odjelom Vantage Best in Class. Iznimno smo sretni što su naši planovi opravdali to ime. Partnerstvo s Maple Bearom doista je 'najbolje u klasi' i zajedno ćemo nesumnjivo postati lideri u vrhunskom dvojezičnom obrazovanju u regiji od preko 250 milijuna ljudi, rekao je Luc Albinski, izvršni predsjednik Vantage Capitala.

PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox