Končar-energetski transformatori najbolji veliki izvoznik

21/05/2012

Tvrtka Končar-energetski transformatori najbolji je hrvatski veliki izvoznik u 2011. godini u izboru udruge Hrvatski izvoznici, a nagrada "Zlatni ključ" dodijeljena joj je na današnjoj 7. konvenciji hrvatskih izvoznika.

Najbolji srednji izvoznik u 2011. godini je tvrtka Končar-mjerni transformatori, a najbolji mali izvoznik je proizvođač i prerađivač drvne mase iz Darde A.M.S. Biomasa. Zlatni ključ za najinovativnijeg izvoznika pripao je proizvođaču automobilskih dijelova P.P.C. Buzet.

Najbolji izvoznik u Italiju u 2011. godini je Uljanik brodogradilište, a rovinjski proizvođač cigareta TDR dobitnik je nagrade za najboljeg izvoznika u Bosnu u Hercegovinu.

Zlatni ključ za najboljeg izvoznika u Njemačku pripao je Boxmark Leatheru iz Varaždina, proizvođaču kožnih presvlaka za automobile, a najbolji izvoznik u Sloveniju je P.P.C. Buzet. Obućarska industrija Ivančica proglašena je najboljim izvoznikom u Austriju, a najbolji izvoznik u Srbiju je tvornica stakla iz Huma na Sutli Vetropack straža.

Proizvođač automobilskih dijelova Saint Jean Industries iz Slavonskog Broda najbolji je izvoznik u Francusku u prošloj godini, a na tržištu SAD-a najuspješniji je u izboru Hrvatskih izvoznika bio karlovački proizvođač vojne opreme HS Produkt.

Elektro-kontaktu nagrada za rastuća tržišta

Nagradu za izvozne aktivnosti u Mađarskoj u prošloj godini dobila tvrtka Feroimpex automobilska tehnika, poduzeće za proizvodnju prstena za ležajeve te dijelova za automobilsku i željezničku industriju.

U Ruskoj Federaciji lani je najuspješniji hrvatski izvoznik prema ocjeni Hrvatskih izvoznika bila farmaceutska industrija Pliva Hrvatska, a na tržištu Azije i Pacifika tvrtka Končar-distributivni i specijalni transformatori koja je bila posebno uspješna u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Dobitnik Zlatnog ključa za tržište Afrike je drvna industrija Cedar iz Kastva, a za srednju i južnu Ameriku predionica Klanjec.

Nagrada za rastuća tržišta otišla je Elektro-kontaktu koji je lani udvostručio izvoz u Tursku. (Hina/jk)

 

 

 

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

 

 

 


 

 

 

 


 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox