Krećete u poduzetničke vode? Pogledajte gdje se isplati uložiti

11/07/2012

Ulazak u poduzetničke vode uvijek je rizičan poduhvat, a posebno u vremenima krize koja je pogodila svijet. Zbog toga su poduzetnici s mnogo više opreza pokreću tvrtke, detaljnije analiziraju tržište, konkurenciju i drugo.

Analize tri istraživačke tvrtke; Segaworks (financijske analize), Plunkett (tvrtka za poslovnu inteligenciju koja proučava trendove) i IBISWorld (procjena industrijskog rasta, projekcije prihoda i rasta zaposlenosti) sada je pravi trenutak za pokretanje start-up tvrtke.

Analiza podataka pokazuje da je u 2012. godini najbolje pokrenuti startup tvrtke vezane uz poslove zaštite voda, e-commercea, zaštite okoliša, full-service restorana, internet izdavaštva i emitiranja, IT savjetovanja, tvrtke vezane uz mobilne i društvene igre, njegu ljubimaca, stambenu izgradnju…

Poslovni dnevnik piše da ima prostora za još desetke poslova, no analitičari su se u prognozama vodili idejom za biznisima gdje nisu potrebna prevelika materijalna sredstva za pokretanje posla, a izostavljeni su i poslovi koji zahtijevaju dugotrajno školovanje poput prava i medicine. (jk) 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox