Krenite i vi "Putem europskih fondova"

20/04/2011

Delegacija EU u Republici Hrvatskoj i Središnji državni ured za razvojnu strategiju i koordinaciju fondova Europske unije u suradnji s HRT-om pokrenuli su emisiju "Putem europskih fondova" čiji je cilj gledatelje informirati i educirati o fondovima i programima Europske unije u Hrvatskoj te institucijama uključenim u pripremu i provedbu tih programa.

 

Prikazivat će iskustva korisnika projekata financiranih sredstvima EU-a u Hrvatskoj, rezultate projekata, davati informacije o otvorenim natječajima i upućivati gledatelje na relevatne web stranice. Premda je prvi nastavak ove emisije emitiran 15. travnja, HRT je gledateljima osigurao i reprize, a prva je na redu danas poslije trećeg Dnevnika. Teme kojima se bavi prvi nastavak su:
- Kako povući novac iz EU fondova? Kome se obratiti? Gdje u Hrvatskoj možete steći osnovna znanja o EU fondovima i mogućnostima koje su vam dostupne?
- U Europskom tjednu održive energije, prestavlja se primjer grada Labina koji putem pretpristupnih fondova poboljšava energetsku učinkovitost.
- Priča o programu Erasmus i iskustva hrvatskih studentica koje su, kao i više od 2,2 milijuna studenata do sada, dio studija provele na visokom učilištu u inozemstvu ili obavljajući stručnu praksu.

Ako i vas zanima kako izvući najbolje iz EU fondova te kako iskoristiti to ujedinjeno europsko tržište rada i obrazovanja, nemojte propustiti ovu emisiju. (PS/MJ)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox