Kriza otvara nove prilike za pokretanje posla

18/10/2011

Pokretanje posla – posebno sada kada su ekonomski uvjeti vrlo teški i pristup gotovini je ograničen – može biti težak zadatak. Ipak, ekonomski pad je otvorio i neke nove mogućnosti. Mnoge su tvrtke, nedovoljno dobro vođene ili bez tržišne potražnje za svojim proizvodom, prestale poslovati te tako stvorile priliku za pokretanje novih oblika poslovanja i njihovog napredovanja.
Za uspješno vođenje poslovanja ključno je da imate određene poslovne vještine u nekoliko područja.

Financijski menadžment
Vještine iz financijskog menadžmentaDobro razumijevanje planiranja novčanog pritoka, upravljanje kreditima i održavanje dobrih odnosa s vašom bankom i knjigovođom.

Korištenje poslovnih veza
Osobe koje upoznajete mogu biti put prema novoj poslovnoj prilici. Uvijek budite strastveni oko onog što radite i pričajte o tome tako da vaši kontakti mogu širiti dobar glas o vama. Nikad ne znate kome će oni pričati o vama.

Razvoj proizvoda
Vrlo je bitno osmisliti dugoročne planove za razvoj proizvoda i odrediti ljude, materijale i procese potrebnih za postizanje tih ciljeva. Poduzetnici trebaju zapamtiti da ne moraju prihvatiti prvu ponudu: cjenkanje s dobavljačima može dovesti do velike uštede.

Potpora
Iako ste suosnivač tvrtke, to ne znači da uvijek znate bolje od ostalih. Potražite ljude koji imaju više iskustva i koji mogu ispuniti rupe koje vi ne možete pokriti vlastitim znanjem. Budite otvoreni za savjete.

Upravljanje ljudskim potencijalima
Vaša tvrtka može imati najbolji proizvod na svijetu, ali bez osoblja koje je motivirano, neće uspjeti. Tretirajte vaše osoblje iskreno i s poštovanjem te saznajte koji zaposlenici reagiraju na ohrabrivanje a koji trebaju verbalno "pranje" kako biste ih mogli poticati na pravi način.

Marketinške vještine
Razuman pristup marketingu pomoći će vam pri pokretanju prodajnih i marketinških operacija; analizirajte tržište, identificirajte po kojim točkama možete prodati proizvod i slijedite ih na putu do tržišta.

Prodajne vještine
Bez prodaje vaš posao ne može preživjeti i rasti. Morate znati identificirati potencijalne klijente i njihove specifične potrebe, učinkovito im objasniti vaše proizvode i usluge te ih pretvoriti iz potencijalnih klijenata u klijente.

Društveni mediji
Twitter, Facebook i LinkedIn su odlični besplatni alati za širenje vaše poruke zainteresiranoj publici, kolegama i kontaktima u industriji. Ti mediji također daju povratnu informaciju tvrtkama od strane njihovih klijenata i potencijalnih klijenata te na temelju tih informacija tvrtke mogu odlučiti koja je najbolja marketinška praksa.

 

 

Izvor: www.newbusiness.co.uk

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox