Made in BiH: Amela Ganić oživljava tradicionalnu kuhinju na “Šerpici”

09/01/2024

Amela je na svom poduzetničkom putu isprva zamislila da svoj restoran nazove "Rose" u čast svoje ljubavi prema ružama i crvenoj boji. Međutim, uz dragocjene doprinose svog mentora i kolega sudionika tijekom obuke, shvatila je da "Ruža" možda nije najprikladnije ime za njezin pothvat. Odlučna pronaći savršeno ime, razmišljala je o raznim idejama, uzimajući u obzir sav kuhinjski pribor, sve dok joj pozornost nije privukla riječ "Šerpa". Da doda dašak simpatije, Amela se razigrano odlučila za "Šerpicu", koja je odzvanjala njezinim mladenačkim duhom i strašću prema poslu.

Otkrijte prekrasan okus tradicionalnih jela u „Šerpici“, šarmantnom novom restoranu tradicionalne hrane u Visokom, koji je oživjela strastvena poduzetnica Amela Ganić.

Otkrivajući svoju cjeloživotnu ljubav prema kuhanju, Amela kaže da joj je to oduvijek bilo izvor radosti. Unatoč želji da se okuša u poduzetništvu, oklijevala je odlučiti se sve dok nije naišla na primamljivu priliku.

Amela se prijavila na poziv za učešće u Programu podrške poduzetništvu, koji objavljuje Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Visoko, u okviru projekta EU4BusinessRecovery. Ovo otkriće označilo je prekretnicu u njezinu životu, zapalivši njezin poduzetnički duh i potaknuvši je da slijedi svoj san o vođenju vlastitog kulinarskog utočišta.

Zahvalna na neprocjenjivom iskustvu stečenom tijekom programa, koji se pridržava cijenjene metodologije Međunarodne organizacije rada, Amela je stekla i nova prijateljstva s kolegama koji imaju isti poduzetnički duh. Budući da je njezin poslovni plan dobio pozitivne ocjene, brzo je nastavila s postupkom registracije i iskoristila bespovratna sredstva Europske unije za opremanje objekta i nabavu osnovne opreme.

Trenutno Amela sama upravlja Šerpicom, ali ima ambiciozne planove proširiti svoj tim u bliskoj budućnosti.

Osvrćući se na svoja svakodnevna iskustva, kaže:

Svaki radni dan u restoranu-aščinici je drugačiji, s raznolikim posjetiteljima od lokalnog stanovništva do turista sa svih strana svijeta. Iako možemo naići na izazove i neočekivane situacije, na kraju dana , sve poteškoće nestaju jer radim ono što volim, a moja motivacija nema granica."

U Šerpici gosti ne samo da se počaste ukusnom hranom #MadeinBiH, već i uživaju u toplom gostoprimstvu nasmijane domaćice. Ugodan ambijent postavlja pozornicu za zanimljive razgovore, čineći ga nezaboravnim iskustvom objedovanja za sve.

Šerpica je više od obične kulinarske destinacije; to je potvrda nepokolebljive strasti Amele Ganić i njenog uspješnog poduzetničkog puta, koji ponosno nosi oznaku #MadeinBiH.

Izvor: EU

ps/sm

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox