Makarska tvrtka Georad dio izaslanstva na Kosovu

25/08/2011

U sklopu posjeta Jadranke Kosor Republici Kosovo bilo je i izaslanstvo hrvatskih gospodarstvenika čiji posjet ima za cilj unaprjeđenje gospodarskih odnosa dvaju država. Među tvrtkama koje su dio delegacije je i tvrtka Georad d.o.o. iz Makarske koja je sa svojim poslovima već prisutna na području Republike Kosovo.

Georad d.o.o. se bavi građevinskom djelatnošću, a specijalizirala se za niskogradnju, poglavito za zemljane radove u cestogradnji. Reputaciju i reference je stekla na poslovima u našoj zemlji gdje je kao nominirani podizvođač od strane investitora (Hrvatske autoceste d.o.o. i Hrvatske ceste d.o.o.) sudjelovala na izgradnji gotovo svih dionica autocesta.

Tvrtka trenutačno zapošljava 150 radnika i izvodi radove na dionicama autocesta Zagreb-Sisak, Podravski ipsilon, te Ravča - Ploče.
Posljednji veliki ugovoreni posao je upravo na području Republike Kosovo gdje je tvrtka podizvođač američke tvrtke Behtel na projektu izgradnje autoceste Prizren-Priština ukupne dužine 111 km. Investitor je Vlada Republike Kosovo, a za cjelokupni projekt su osigurana financijska sredstva. (PS/JK)

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox