Malim i srednjim poduzetnicima na raspolaganju 3 milijuna eura bespovratnih sredstava iz EU fondova

20/12/2011

Mali i srednji poduzetnici mogu se u iduća dva mjeseca prijaviti za nepovratna sredstva iz pretpristupnih fondova Europske unije, a na raspolaganju im je ukupni iznos od 3 milijuna eura, izvijestili su danas iz Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU.

 

Agencija je, naime, objavila natječaj potpora jačanju konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva koji se financira unutar pretpristupnog programa IPA komponente IIIC – Regionalna konkurentnost za 2011., a natječaj će biti otvoren do 20. veljače 2012.

Korisnicima je na raspolaganju iznos od 3 milijuna eura, a visina pojedinačnih potpora kretat će se od 50.000 do 200.000 eura, navodi se u priopćenju Agencije. Financiranje IPA sredstvima maksimalno može iznositi 85 posto od ukupne vrijednosti dodijeljenih bespovratnih sredstava.

Cilj natječaja je jačanje konkurentnosti malih i srednjih poduzetnika poticanjem ulaganja u tehnologije i proizvodne metode koje promiču zeleno gospodarstvo te jačanje razvojnih potencijala za nove i konkurentne proizvode u skladu s ekološkim i drugim međunarodnim standardima. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox