Maras: Vlada će maksimalno podupirati poduzetnike

28/12/2011

Novo Ministarstvo poduzetništva i obrta poruka je nove Vlade koliko je poduzetništvo, pogotovo malo i srednje, bitno u koncepciji nove Vlade, kazao je danas ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras otvarajući prvu informativnu radionicu za poduzetnike nakon objave natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava "Potpora povećanju konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva" u okviru IPA IIIc komponente Operativnog programa za regionalnu konkurentnost.

Ukupni iznos za dodjelu tih bespovratnih sredstava je 3,2 milijuna eura, visina pojedinačnih potpora kreće se od 50.000 do 200.000 eura, a natječaj je otvoren od 19. prosinca ove godine do 20. veljače 2012.

Hrvatska i Europska unija veliki značaj daju poticanju malog i srednjeg poduzetništva kao glavnog pokretača razvoja, inovacija i novog zapošljavanja, kazao je ministar.

U Hrvatskoj, dodaje, mali i srednji poduzetnici obuhvaćaju više od 99 posto svih tvrtki i zapošljavaju dvije trećine svih zaposlenih te je bitno da tom segmentu gospodarstva ova Vlada da maksimalnu potporu.

Nova je Vlada usmjerena na stvaranje povoljnijih uvjeta za poslovanje poduzetnika, a Maras ističe kako se želi stvoriti poslovno okruženje za poduzetnike kako bi primjerice lakše zapošljavali.

Želimo da poduzetnici imaju manje administrativnih barijera, da državna administracija bude u službi poduzetnicima kako bi mogli jednostavnije poslovati u Hrvatskoj, ali i u EU, naglasio je i poručio da će se raditi na povećanju konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništava.

Pozvao je poduzetnike da iskoriste vrijeme do ulaska u EU kako bi se što bolje prilagodili poslovanju na tržištu EU, posebice kada je u pitanje edukacija, brendiranje proizvoda s oznakama hrvatske kvalitete i izvornosti, suradnja s lokalnom i regionalnom samoupravom i akademskom zajednicom te razvoj proizvoda s dodanom vrijednosti. (Hina/jh)

 

 

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox