Ministar gospodarstva, obrta i poduzetništva Darko Horvat predao šest Ziegler autocisterni

03/07/2019

U ponedjeljak 1. srpnja u kutinskom pogonu tvrtke Ziegler d.o.o. izvršena je svečana primopredaja šest novih multifunkcionalnih autocisterni TLF 20 / 70 proizvedenih za hrvatsko tržište.


Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat vozila je predao javnim vatrogasnim postrojbama, dobrovoljnim vatrogasnim društvima i jedinicama lokalne samouprave na rok od četiri godine, uz mogućnost produljenja. Ministar je posebno zadovoljan što su vozila „rezultat istraživanja i razvoja hrvatskih stručnjaka“, odnosno proizvod hrvatskih poduzetnika. Zahvaljujući hrvatskom proizvodu, pojedina vatrogasna društva, općine i gradovi u Hrvatskoj sada će se lakše nositi s brojnim izazovima. Višenamjenska cisterna služi za gašenje požara i prijevoz vode.

Tvrtka Ziegler dobila je natječaj zajedno s tvrtkom Flammifer d.o.o. iz Ozlja, gdje je naknadno izvršena primopredaja preostalih šest autocisterni za robne rezerve Ministarstva gospodarstva, obrta i poduzetništva. Ravnateljstvo za robne zalihe Ministarstva gospodarstva, obrta i poduzetništva je u proteklih 10 godina nabavilo 59 vozila slične namjene, a ovih 12 vozila nadopunjuje asortiman. Autocisterne će pomoći vatrogasnim postrojbama da se što bolje i fleksibilnije nose s poplavama i požarima.

Svjesni činjenice kako je ulaganje u vatrogasno vozilo ulaganje u budućnost zajednice, Ziegler svojim kupcima nudi kvalitetan, suvremeni, sofisticirani i visokofunkcionalni proizvod. „Mi pružamo sigurnost“ temeljno je načelo prema kojem Ziegler izrađuje svoja vozila.

Tvrtka Ziegler osnovana je kao podružnica njemačkog poduzeća Albert Ziegler GmbH. Započela je s radom 2001. godine na zagrebačkoj lokaciji, a 2018. godine otvoren je i pogon u Kutini. Članica je Ziegler grupe, jednog od vodećih proizvođača vatrogasnih vozila i opreme u svijetu, a od 2013. postala je dijelom globalne grupacije CIMC. Kod osnutka Ziegler broji 32 zaposlenika, dok ih danas broji preko 280, sa stalnom tendencijom rasta i zapošljavanja. Godine 2013. u Zagrebu se proizvelo 59 vozila, dok se samo tri godine kasnije broj proizvedenih vozila povećao na 184.

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox