Miroslav Drljača novi direktor Zračne luke Zagreb

24/10/2012

Skupština Zračne luke Zagreb (ZLZ) izmijenila je društveni ugovor kojim je omogućeno proširenje uprave na dva člana te je za predsjednika uprave zagrebačke Zračne luke jednoglasno izabran Miroslav Drljača, a za člana dosadašnji direktor Tonči Peović.  

Izmjene društvenog ugovora bile su potrebne zbog pravovremene i kvalitetne provedbe koncesijskog ugovora između Republike Hrvatske i koncesijskog društva Zagreb Airport International Company (ZAIC), a s tim u vezi predviđeno je i proširenje uprave na dva člana- Ugovor o koncesiji za izgradnju i upravljanje Zračnom lukom Zagreb Vlada je s francuskim ZAIC-om koji su osnovali Pariški aerodromi i građevinska kompanija Bouygues, sklopila u travnju ove godine. Njime je ZAIC dobio 30-godišnju koncesiju za izgradnju novog putničkog terminala na zagrebačkom aerodromu i upravljanje postojećim i novoizgrađenim terminalom te pripadajućom infrastrukturom, priopćeno je iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Ukupni koncesijski prihod kroz 30 godina procjenjuje se na 1,94 milijarde eura, odnosno po današnjoj vrijednosti 540 milijuna eura dok će ulaganja u prvoj fazi izgradnje terminala iznositi 236 milijuna eura. Novi terminal trebao bi biti izgrađen u roku tri godine. Nakon što im postojeći bude predan na upravljanje, Francuzi bi trebali uplatiti prvu ratu koncesijske naknade u iznosu od dva milijuna eura.

Novi čelnik ZLZ-a Miroslav Drljača (54) diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a magistrirao i doktorirao na Fakultetu za turistički i hotelski menadžment u Opatiji. Dosadašnji radni vijek proveo je u civilnom zračnom prometu na menadžerskim pozicijama u zrakoplovnoj kompaniji i zračnoj luci, s ukupnim radnim stažem od 28 godina. U ZLZ-u radi od 1994. godine, od kada je obavljao niz menadžerskih funkcija. (Hina/HT)

 

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox