Najveći neprijatelji uspjeha na poslu

05/11/2015

Možemo li i koliko sami utjecati na naš uspjeh u poslu? Ovisi li naše napredovanje, traženje boljeg posla i odnos s kolegama o nama samima? Psiholozi kažu da je dosta toga u našim rukama. Ako se, naravno, sa strane ostavi uobičajeni hrvatski model "po babi i po stričevima". Nekih neprijatelja našega uspjeha često nismo ni svjesni, a gotovo se svakodnevno s njima susrećemo.

Rutina

"Svaki dan i ovo nanovo." Samo izgovor ove rečenice ubija svaku volju. Odlazak na posao i čekanje da radno vrijeme završi, znak je da ste upali u neproduktivnu rutinu. Rutina sama po sebi nije pogubna jer ona pokazuje koliko smo umješni da posao obavljamo sa stečenim iskustvom i lakoćom, ali ako nam se ona počne odražavati na raspoloženje i utjecati na psihu – u problemima smo.

Zapravo, stručnjaci kažu da doživljavanje posla kao dnevne rutine ubija produktivnost i kreativnost. Iako mnogi od nas rade posao koji je vrlo sličan iz dana u dan, male dnevne promjene i kreativnost ne daju rutini da nas uvede u svakodnevno "zatupljujuće" obavljanje dnevnih zadaća. Osvježavanje ureda ili radnog stola, organiziranje rasporeda, zapisivanje ideja i planova pa čak i kava s nekim drugim kolegama (osim onih s kojima svakodnevno pijete kavu) mogu povećati vašu produktivnost i otvoriti vam nove vidike. PS/S.P. 

 

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox