Neriješeni konflikti u društvu put su u beskrajnu spiralu sukoba!

19/08/2019

Vlasnici su me nedavno imenovali za upravu Društva. U Društvu se zbog određenih okolnosti i „povijesti bolesti“ događaju razne konfliktne situacije među zaposlenicima. Naravno da bi mi to oduzelo puno vremena kojega nemam te sam odlučio uopće se ne baviti time te ne donositi nikakve odluke u vezi s tim i ne želim se miješati u odnose koji se vezani za vrijeme prije nego sam došao u Društvo. Mogu li očekivati kako će se oni sami riješiti inzistirajući da svaki zaposlenik obavi svoj dio posla, odnosno da bi niži management to mogao rješavati?


Svakodnevno se izlažemo konfliktnim situacijama počevši od jutra u obitelji, tijekom dana na poslu, pa opet navečer za slobodnog vremena. Većina roditelja se ne može složiti s djecom primjerice glede načina njihova odijevanja, na poslu bi vam moglo predstavljati problem određeno ponašanje kolega u uredu, strašno bi vas mogao uznemiriti u kazalištu gledatelj koji je kupio kartu u prvom redu zbog čega vam je „pokrio“ pola pozornice.

To su banalni primjeri koji vas čine ljutim, nesretnim, žalosnim uzrujanima. No ne rješavati konflikte što je vaša odluka imati će za posljedicu prerastanje tih konfliktnih situacija u velike sporove koji bi mogli imati nesagledive posljedice na Društvo. Očekivati kako će konfliktne situacije riješiti netko drugi niži u hijerarhiji Društva nije oportuno. Pitanje je imaju li oni dovoljno alata na raspolaganju, znanja o rješavanju konflikata i ovlasti da kreiraju rješenja te da li i sami nisu u određenoj mjeri zainteresirani da iskoriste poziciju za svoju osobnu korist. Time bi mogli izazvati više štete nego što bi pomogli da se stvar normalizira.

Autor teksta: Stipe Šola

Izvor: Poslovni savjetnik br. 128

Ostatak teksta možete vidjeli klikom na PDF ikone

Privitak: 
Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox