Networking - kako poznanstva mogu pomoći vašem poslu

20/01/2012

Novi kontakti vas mogu dovesti do sklapanja novih poslova, mogu vam pomoći riješiti probleme ili vas spojiti s dobrim računovođom, odvjetnikom ili potencijalnim zaposlenikom.

S obzirom na sve prednosti, ima smisla što više se socijalizirati umjesto čekati da naiđete na pravu osobu. U tehnološkom sektoru, formalne agencije povezuju investitore s poduzetnicima. Širi je pristup primijenjen kod trgovinskih udruženja, gospodarskih komora i poslovnih klubova, gdje su radni ručkovi dobra prilika za druženje s kolegama.

Čak i korporativni društveni događaji mogu biti dobra prilika za uspostavljanje korisnih kontakata. U kompetitivnom poslovnom okruženju vrlo je važno koga znate. Morate pohoditi prave konferencije i događaje te biti otvoreni prema uspostavljanju kontakata. 

Osim sklapanja poslova, poslovni skupovi nude priliku za dijeljenje iskustava s kolegama. Ako vas muči neki poseban problem, velike su šanse da je na skupu još četvero ljudi koji su  ga riješili i koji vam mogu pomoći. Također možete dobiti i nove ideje ili praktičnu pomoć u vašem poslovanju.

Ključ uspješnog stvaranja kontakta je međusektorska suradnja, tako ćete vidjeti IT poduzetnike kako se druže s uspješnim sportašima ili piscima. Raznolikost često pozitivno utječe na kreativnost. Na lokalnoj razini, poslovni klubovi i gospodarske komore idealna su mjesta za stvaranje kontakata. 

 

Izvor: www.mybusiness.co.uk

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox