Nova ulaganja vodeće veterinarske grupacije: Vetti Group akvizirala šest novih članica, u najavi je i otvaranje 24/7 bolnice u Splitu

09/07/2024

Nakon svečanog otvorenja Buba by Vetti Group, najveće 24/7 privatne veterinarske klinike u Zagrebu u prosincu prošle godine, grupi se u ožujku 2024. pridružuju splitska Veterinarska praksa za male životinje SplitVet, specijalizirana za ortopediju, kao i Veterinarska stanica ZAG-VET d.o.o. iz Zlatara koja se sastoji od male i velike prakse, ljekarni i pripadajućeg Skloništa za životinje „Luč Zagorja“. Samo mjesec dana kasnije, u travnju ove godine, akvizirane su i Specijalistička veterinarska ambulanta za male životinje Pet-Vet iz Splita te Veterinarska stanica grada Zagreba d.o.o. sa svojim ambulantama i ljekarnama na čak pet lokacija u Zagrebu. Grupi su se pridružile i Veterinarska ambulanta Ogulin i Veterinarska ambulanta Gornja Bebrina. S novim akvizicijama Vetti Group broji više od 230 zaposlenika na 26 lokacija.

Širimo se diljem Hrvatske brojnim novim akvizicijama, a u naredne dvije godine namjeravamo uložiti još 20 milijuna eura. Ponosni smo i sretni, jer želimo svakom ljubimcu i vlasniku u Hrvatskoj omogućiti ujednačenu, kvalitetnu i brzu uslugu. Širenje grupacije i novi partneri, s kojima uspješno surađujemo, pomoći će nam da ta usluga dođe do što većeg broja klijenata. Već provodimo stručne edukacije, dijelit ćemo bogato znanje naših veterinara i ostalog osoblja sa svim članicama. Nastavit ćemo ulagati u vrhunsku opremu i podizanje standarda veterinarske struke”, izjavila je Suzana Skorija, predsjednica Uprave Vetti Group.

 

Buduća bolnica u Splitu

Ovih je dana potpisan i ugovor o zakupu buduće bolnice u Splitu na površini od 750 metara četvornih. Baš kao i klinika otvorena u prosincu u Zagrebu, i bolnica u Splitu će imati najmoderniji CT uređaj, četiri suvremeno opremljene operacijske dvorane, osam soba za preglede i konzultacije, odvojenu čekaonicu za mačke te zasebnu prostoriju rezerviranu za utjehu u najtežim trenucima oproštaja. Vetti Group je već krenula s popunjavanjem pozicija otvorenih u Splitu. Svojim budućim zaposlenicima nude mogućnosti kontinuiranog profesionalnog razvoja, kao i mogućnost prilagođavanja radnog vremena roditeljima s malom djecom, što je ustaljena praksa u zemljama zapadne Europe. Osim toga, umirovljenici koji se osjećaju spremno doprinijeti profesiji i edukaciji mladih imaju mogućnost raditi na pola radnog vremena.

Tržište se proteklih godina znatno promijenilo i dodatno otežalo okolnosti poslovanja u veterinarskom sektoru. No, smatram da u svakom problemu treba vidjeti priliku za napredak. U procesu podizanja standarda veterinarske struke Vetti grupe, prepoznala sam priliku da ono što su i moji roditelji gradili zadrži kontinuitet poslovanja zajedno s našim zaposlenicima, nastavljajući dugogodišnju tradiciju postavljanjem viših standarda veterinarskog sektora u našoj zemlji”, rekla je Maja Toš, jedna od suvlasnica Veterinarske stanice Grada Zagreba koja je svoj udio odlučila prodati i povjeriti najvećoj veterinarskoj grupaciji u Hrvatskoj.

Grupacija je već ostvarila velik dio planova za 2024., među kojima je i uspostava kontakt centra za opće upite i naručivanje u Veterinarskoj klinici BUBA u Zagrebu. Spomenutu uslugu namjeravaju proširiti i na ostale članice, a trenutno su i u postupku uvođenja sistematskih pregleda za mačke i pse. U planu je i otvaranje bolnice s najsuvremenijom opremom u Gajnicama na 1000 kvadrata, koja će imati vrhunski MR uređaj, prijeko potreban dijagnostički alat za kućne ljubimce u Hrvatskoj. Bolnica će djelovati i kao edukacijski centar, s time da i već sada grupacija svojim zaposlenicima osigurava napredna usavršavanja.

Osnivanje Vetti akademije

U Veterinarskoj klinici BUBA redovito provode stručne edukacije koje pomažu veterinarima da budu u toku s dostignućima struke, a trenutno je u tijeku treći ciklus predavanja poznatog neurološkog stručnjaka Ronalda da Costa s američkog Sveučilišta u Ohiu. Sve ove aktivnosti predstavljaju uvod u Vetti akademiju koja omogućava predavanja vrhunskih stručnjaka unutar grupacije i vanjskih specijalista, u svrhu edukacije veterinara i tehničara te prekvalifikacije radnika koji nemaju medicinsku pozadinu, a žele postati dijelom veterinarske struke. Za nadolazeću godinu Vetti Group pokreće i program stipendija za studente.

Vetti Group se nalazi u većinskom vlasništvu fonda Provectus Capital Partners, dobitnika nagrade Bestinvest.hr za Private Equity investitora godine 2023. „Vetti Group je osnovana s ciljem podizanja općeg standarda veterinarske djelatnosti u Hrvatskoj te stvaranja uvjeta za bolju i cjelovitiju brigu o ljubimcima. Ponosimo se timom vrhunskih stručnjaka koji posao obavljaju na najvišoj razini, a naša je uloga pružiti im podršku u tome. Važno nam je usmjeravati sredstva u modernizaciju prostora i njegovu funkcionalnost kako bi se veterinari mogli usredotočiti na ono najbitnije - pružanje najbolje veterinarske usluge“, istaknuo je Marko Galić, partner u Provectus Capital Partners.

(ps/sm)

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox