Novi model automobila Rimac na 3DEXPERIENCE platformi

16/01/2017

Tržište električnih automobila posljednjih nekoliko godina intenzivno se razvija, veliki broj novih startup  i renomiranih tvrtki iz automobilske industrije nastoje unaprijediti svoje poslovanje kako bi pružile tržištu novu tehnologiju i inovacije na području razvoja novih automobila. Rimac električni automobili postižu svjetsku slavu, a sljedeću generaciju automobila razvijat će na novoj 3DEXPERIENCE platformi.

Strateško partnerstvo Rimac Automobila, CADCAM Grupe i korporacije Dassault Systemes potpisano je  28.11.2016. godine, a temelji se na uvođenju 3DEXPERIENCE platforme u proces konstrukcije i životnog ciklusa proizvoda. Rast proizvodnje i širenje poslovanja Rimac Automobila zahtijevalo je  prelazak na najnaprednija programska rješenja koja omogućuju brže konstruiranje, virtualne simulacije te olakšavaju organizaciju i pripremu proizvodnje kompleksnih inovativnih proizvoda kao što su Rimac Automobili. 

Platforma 3DEXPERIENCE će Rimac Automobilima omogućiti rad u jedinstvenoj centraliziranoj bazi podataka. Baza omogućava pristup informacijama o projektu i/ili proizvodu koji je nastao u različitim fazama konstrukcije, kao i vizualni pregled svim sudionicima procesa razvoja i pripreme proizvodnje. Uvođenjem centraliziranog upravljanja procesima i podatcima tijekom cijelog životnog ciklusa proizvoda unaprjeđuje se produktivnost te se skraćuje vrijeme do izlaska proizvoda na tržište. CAD (eng. Computer Aided Design) i PLM (eng. Product Lifecycle Management) rješenja u sklopu 3DEXPERIENCE platforme koristit će više od stotinu djelatnika Rimac Automobila, a obuku za rad će proći u suradnji s 3DEXPERIENCE stručnjacima CADCAM Grupe. 

3DEXPERIENCE platforma povezuje članove projektnog tima unutar tvrtke, a isto tako i kupce i dobavljače. Projektno vođenje, upravljanje promjenama, upravljanje zahtjevima i sastavnicama kroz PLM rješenje smanjuje postotak pogrešaka  te se ranije i brže otkrivaju i rješavaju problemi. CAD programsko rješenje CATIA, koje je standard u automobilskoj industriji, na platformi 3DEXPERIENCE sadrži najnovije funkcionalnosti koje omogućavaju stvaranje još inovativnijih proizvoda kroz jedinstvenu bazu podataka koja potpuno asocijativno povezuje sve sudionike u procesu razvoja te virtualnom simulacijom i predviđanjem pogrešaka daje dodatnu uštedu u razvoju kompleksnih proizvoda. PS/S.P. 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox