Objavljeni dobitnici šestog izdanja natječaja “Pokreni nešto svoje”

20/04/2022

Program „Pokreni nešto svoje“, kojim od 2016. godine ACT Grupa i Philip Morris Zagreb daju snažnu i toliko potrebnu podršku i vidljivost malim poduzetnicima koji mijenjaju svijet na bolje, nastavlja se i u 2022. Danas su objavljeni rezultati šestog izdanja natječaja programa koji kroz mentorsku podršku i bespovratna financijska sredstva podržava projekte s pozitivnim društvenim utjecajem.

Program 'Pokreni nešto svoje' već šestu godinu sustavno daje vjetar u leđa hrvatskim mikropoduzetnicima i poduzetnicima početnicima koji su svoj rad usmjerili u društveno korisne projekte, a čiji je cilj dugoročni pozitivan utjecaj na cijelo društvo. Zahvaljujemo našem partneru Philip Morris Zagreb na sjajnoj suradnji kojom smo doveli inovaciju u svijet akceleratora i inkubatora i kreirali program podrške usmjeren onima koji doprinose ostvarenju ciljeva održivog razvoja. Čestitamo svim dobitnicima!”, izjavila je prilikom predstavljanja rezultata natječaja Ana Brigović, voditeljica poslovnog razvoja u ACT Grupi, potpornoj organizaciji za razvoj impact poduzetništva. 

Jedan od najvažnijih kriterija odabira dobitnika bila je društvena i ekološka održivost projekta, kao i održivost i potencijalno poslovanje sudionika te inovacije koje doprinose vrijednom društvenom utjecaju. Ovogodišnjih šest najboljih projekata koji će tijekom idućih šest mjeseci dobivati kontinuiranu savjetodavnu poslovnu podršku i bespovratnu financijsku potporu u iznosu od 74.000 kuna su: BIFARD j.d.o.o. (Zagreb), Cidrani d.o.o. (Zagreb), Digicyte digitalne tehnologije d.o.o. (Zagreb), ŠUMA ŠUMA, vl. Maja Subotić Šušak (Zagreb), ORGANICA VITA, vl. Maja Lazić (Vraneševci) te NADES Design (Zagreb).

Iskreno vjerujemo u svaki od ovih šest projekata i čast nam je što im možemo biti potpora u unaprjeđenju poslovanja, kako mentorski, tako i financijski. Svake godine sve nam je teže odabrati najbolje i stvarno smo ponosni na naš portfelj dobitnika. Svima njima pružamo zaokruženi paket edukacije i mentorske podrške – od razvoja poduzeća, preko menadžmenta i marketinga, do upravljanja društvenim utjecajem njihovog poslovanja. Uvjereni smo kako ovaj program doprinosi izgradnji boljeg ekonomskog sustava na kojem na počiva budućnost, a da će značajan doprinos tome dati i ovogodišnji dobitnici“, pojasnila je Ana Brigović. 

Na natječaj je pristiglo ukupno 405 prijava iz cijele Hrvatske, od kojih je u drugi krug procjene pred stručnom komisijom ušlo 14 projektnih ideja. Finalisti natječaja, a tako i dobitnici potpore, izdvojili su se inovacijom koja doprinosi vrijednom društvenom utjecaju, ali i održivošću i potencijalom njihovog poslovanja. Nakon što je s finalistima komisija obavila intervjue te dodatno razmotrila njihove prijave, odabrano je šest projekata kojima će, osim bespovratne financijske potpore u iznosu od 74.000 kuna, ACT Grupa i partner programa Philip Morris Zagreb osigurati i promociju te kontinuirano poslovno mentorstvo tijekom sljedećih šest mjeseci. 

Za provedbu šestog po redu programa Philip Morris Zagreb  osigurao je 444.000 kuna, dok je kroz dosadašnjih pet izdanja ovog programa u impact poduzetništvo ukupno uložio više od tri milijuna kuna. Za svaku uloženu kunu ovi su vrijedni i inovativni poduzetnici stvorili dvije kune nove društvene vrijednosti, odnosno ostvaren društveni povrat iznosi više od šest milijuna kuna.

Održivost je jedna od temeljnih sastavnica našeg poslovanja i transformacije, a za nas je ona prilika za inovacijama, rastom i stvaranjem dugoročnih vrijednosti. Kada se prisjetimo samih početaka programa Pokreni nešto svoje, mi u Philip Morris Zagrebu bili smo vođeni željom kako pronaći način da kao velika kompanija doprinesemo društvu i zajednici u kojoj poslujemo. Odlučili smo svoj doprinos dati podržavajući naše impact poduzetnike. Osim financijskih pokazatelja koji svjedoče o uspjehu ovog programa, još više smo ponosni na to da smo svojom potporom pomogli u otvaranju radnih mjesta, omogućili ulaganje u infrastrukturu, proizvodne procese, pogone i razvoj novih proizvoda. Činimo to već šestu godinu zaredom i unaprijed se radujemo uspjesima ove generacije poduzetnica i poduzetnika, kojima od srca čestitam na dobivenoj potpori“, zaključila je na predstavljanju dobitnika Katica Šamija iz tvrtke Philip Morris Zagreb d.o.o.

(ps/sm)

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox