Osječko-baranjski proizvodi traženi na tržištu

14/06/2011

U sklopu akcije Kupujmo hrvatsko, koju Hrvatska gospodarska komora organizira 14. put, na središnjem osječkom Trgu Ante Starčevića danas je svoje proizvode nudilo 150 proizvođača iz cijele Hrvatske, među kojima 60 iz Osječko-baranjske županije.

 

Sve su to proizvodi koji nose oznaku Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko, kazao je predsjednik HGK Županijske komore Osijek Zoran Kovačević otvarajući tu tradicionalnu gospodarsku manifestaciju. Kovačević je naglasio kako je cilj akcije Kupujmo hrvatsko promovirati hrvatske proizvođače i kvalitetu koja je prepoznata i u drugim zemljama.

Osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo izrazio je zadovoljstvo što se na ovaj način najbolje stimuliraju domaći proizvođači kojima je osigurano da prodaju svoje proizvode, a s druge strane zadovoljni su i kupci koji mogu kupovati kvalitetne proizvode po nižim cijenama.

Niz proizvoda iz Osječko-baranjske županije, prije svega poljoprivrednih, traženi su ne samo diljem Hrvatske već i u inozemstvu, kazao je dodavši kako se na ovim prostorima proizvodi zdrava hrana. Upravo u vrijeme kada je svijet u strahu od hrane opasne za zdravlje ljudi, proizvođači hrane, među kojima je i povrće traženi su jer su ekološki čisti, naglasio je. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox