Ott daje vladi tri mjeseca za dogovor

07/01/2011

Izvršni direktor luksemburške Orco grupe, većinskog vlasnika Sunčanog Hvara Jean-Francois Ott u petak je u intervjuu za EuroBusinessMedia (EBM) kazao da je premijerki Jadranki Kosor poslao pismo u kojem poručuje da će, ukoliko se u roku od tri mjeseca s vladom ne postigne rješenje o Sunčanom Hvaru, predmet predati međunarodnome sudu.

 

Bili smo pod velikim pritiskom neaktivnosti HFP-a pa sam danas poslao bilješku o spornim pitanjima hrvatskoj premijerki. Mislim da je taj dokument na njezinom stolu upravo sada. Imaju tri mjeseca da s nama pregovaraju i nađu ono za što se nadam da će biti prijateljsko rješenje ili ćemo ići na međunarodni sud - rekao je u intervjuu za EBM Ott poručujući da Hrvatski fond za privatizaciju nije ispunio svoje obveze.

Hrvatska vlada u petak je potvrdila da je primila Ottovo pismo. Pismo je stiglo u Vladu i premijerka Jadranka Kosor ga je pročitala, a početkom idućeg tjedna Otta će primiti potpredsjednik Vlade za gospodarstvo i predsjednik Upravnog odbora HFP-a Petar Čobanković - kazao je Hini u telefonskom razgovoru glasnogovornik vlade Mladen Pavić.

 

Ott: Osjećam se diskriminiran kao strani ulagač

Ott je u utorak u Zagrebu zadržan na obavijesnom razgovoru i ocijenio je da je cilj policijskog ispitivanja bilo vršenje pritiska jer "HFP dan ranije nije glasao za naš plan restrukturiranja". Ott je u razgovoru za EMB kazao da se osjeća diskriminiran kao strani ulagač u Hrvatskoj, te kazao kako se nada da će se u sljedeća tri mjeseca pronaći rješenje između Orca i HFP-a. Orco nastavlja s normalnim radom, rekao je.

Ako se u sljedeća tri mjeseca ne pronađe rješenje s vladom, očito je da ćemo ići na međunarodni sud i imat ćemo profesionalce koji će proučiti taj slučaj i odlučiti o čijoj se odgovornosti radi i kako da zaštitimo naše ulaganje vrijedno 65 milijuna eura - kazao je. - zaključio je. Mi smo napravili dobar posao, ljudi mogu otići na Hvar, i vidjeti da je ulaganje bilo dobro. (Hina/DK)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox