Paul Krugman stiže u Hrvatsku poučiti domaće elite kako svladati recesiju

27/08/2012

Jedan od najuglednijih svjetskih ekonomista, nobelovac Paul Krugman sudjelovat će na drugom Adris Business Forumu, koji će se održati u Rovinju 5. listopada, priopćeno je danas iz Adris grupe.

Glavna tema konferencije je "Pet godina poslije - europske nade u svjetlu krizne stvarnosti", a Krugman će hrvatskoj poslovnoj i političkoj eliti govoriti o tome kako uspješno svladati posljedice recesije u globalnoj ekonomiji.

Krugman u Hrvatsku dolazi nedugo nakon objave "Manifesta za ekonomski zdrav razum", kojim je, zajedno s britanskim kolegom Richardom Layardom, pozvao na širu primjenu poticajne fiskalne politike radi smanjenja nezaposlenosti i jačanja gospodarskog rasta. Manifest je dosad potpisalo više od 9000 ljudi, uključujući i veliki broj uglednih ekonomista, navodi se u priopćenju.

Nobelovu nagradu za ekonomiju Paul Krugman dobio je 2008. godine, trenutno je profesor na sveučilištu Princeton, a široj javnosti je najpoznatiji kao autor vrlo utjecajnih kolumni u vodećem američkom dnevnom listu The New York Times.

Krugman je autor dvadesetak knjiga, a zadnja od njih "Okončajte ovu depresiju odmah!" je poziv na akciju. Krugman poručuje kako je brzi i snažni izlazak iz ove recesije nadohvat ruke, samo kad bi naši lideri imali "intelektualne jasnoće i političke volje" okončati ovu depresiju odmah, navode iz Adrisa u najavi drugog Adris Business Foruma.

Prvi Adris Business Forum održan je prije pet godina u sasvim drugačijim gospodarskim okolnostima, ugostio je jednog od najpoznatijih svjetskih menadžera Jack Welch, a teme su bile liderstvo i inovativne poslovne strategije. Iako je liderstvo i dalje od velike važnosti, globalni kontekst i izazovi na koje danas moraju odgovoriti poduzetnici u potpunosti su se izmijenili, pa će i ključne teme drugog Adris Business Foruma biti sasvim drugačije - izazovi gospodarske krize i ulazak Hrvatske u EU, navode iz Adrisa. (Hina/jk)

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox