Podravka će za otpremnine dati 37 milijuna kuna

17/07/2012

Čak 288 radnika  društava  Grupe Podravka  prihvatilo je  zbrinjavanje putem stimulativnih otpremnina, za koje će se isplatiti ukupno gotovo 37 milijuna kuna, priopćeno je iz koprivničke kompanije.

Riječ je o prvom krugu zbrinjavanja putem stimulativnih otpremnina, dok je drugi  krug predviđen za jesen. Kompanija očekuje kako će predviđen iznos isplaćen za stimulativne otpremnine  otplatiti kroz redovno poslovanje u roku od 15 mjeseci.

Radnicima kojima radni odnos  prestaje najkasnije s danom 1. rujna 2012.  godine, isplatit će se stimulativna otpremnina od 4000 kuna neto za svaku  navršenu godinu rada u Grupi Podravka, a radnicima koji će biti obuhvaćeni drugim krugom Programa zbrinjavanja, te im radni odnos prestaje do  30.11.2012. godine, isplatit će se otpremnina u iznosu od 3000 kuna neto za  svaku navršenu godinu rada u Grupi Podravka.

Program zbrinjavanja radnika prošao je proces savjetovanja s Radničkim vijećem. Za otpremnine  će  biti  isplaćeno od 40.000 do 164.000 kuna po radniku, ovisno o godinama staža provedenog u Grupi Podravka.

Sve promjene provode se s ciljem usklađivanja poslovanja Podravke s  postojećim uvjetima tržišnog gospodarstva, odnosno povećanjem učinkovitosti poslovnih procesa i racionalnosti u poslovanju. (PS/JK)

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox